Als je van hout houdt en gereedschap

Fase 1:
In leerjaar één krijg je algemene techniek 1. Bij dit vak ga je allerlei gereedschappen leren te gebruiken. Je gaat o.a. oefenen met zaag, beitel, schroevendraaier, vijl, boor en hamer. In onze technieklokalen leer je veilig, zelfstandig en geconcentreerd te werken. Zowel meisjes als jongens leren hier basisvaardigheden voor kleine reparaties in en om je huis. Denk hierbij aan een fietsband plakken, een stekker maken, schroeven indraaien of een gaatje boren.

In leerjaar twee volg je de leerlijn Bouw en infra. Je gaat oefenen met de werkbank en machines. Je gaat een aantal technieken verfijnen. Ook kom je in aanraking met beroepen in de techniek zoals timmerman, metselaar, tegelzetter en stukadoor.

Als je werken met gereedschappen leuk vindt en je hebt het certificaat gehaald, dan kan je in leerjaar drie kiezen voor de leerlijn Bouw en Infra.

Fase 2:
In jaar drie kan je kiezen voor de leerlijn Bouw en Infra. Tijdens deze leerlijn krijg je les in timmeren, stukadoren, metselen en tegelen. Je gaat leren monteren, onderhouden en installeren. Veiligheid blijft het belangrijkst! Ben je enthousiast geworden van werken met gereedschappen en heb jij duidelijk de skills? Dan kan je in kiezen voor 1 vak of beter worden in alle technieken.

Fase 3:
In jaar 4 of 5 kan je uitstromen naar het MBO of naar werk. Wat jij in leerjaar drie hebt geleerd, gaan je toespitsen op het vak waarin je wilt uitstromen. Je wordt stukadoor, metselaar, tegelzetter, servicemedewerker gebouwen of loodgieter. Aan deze lessen zijn twee of meer dagen stage gekoppeld. Gouden handjes zijn hard nodig, een baan of doorstroom naar een vakopleiding behoren absoluut tot de mogelijkheden.

Menu