Facilitaire Dienstverlening

In de carrousel dienstverlening en zorg zit sector Facilitaire Dienstverlening.
In de 2de klassen krijgen de leerlingen de basisbegrippen vanuit hun eigen standpunt gezien “thuis”.  (klein huishouding)

Help je mee in huis? Wat doe je voor klusjes thuis? Waarom maak je je kamer schoon?  En hoe doe je dat nou precies? In het woonhuis mogen ze het voordoen en krijgen ze tips en tops van elkaar. Ze leren van elkaar, werken samen en leren op een goede manier communiceren met elkaar.

FD groot huishouding wordt gegeven in de leerjaren 3, 4 en 5, hier leren de leerlingen de beroep vaardigheden. De leerlingen oefenen met de verschillende schoonmaaktechnieken en artikelen. De leerlingen krijgen verdiepende stof over het vak Facilitaire Dienstverlening en de veiligheid voorschriften volgens de HACCP coderingen. Voor de leerlingen is het belangrijk dat het zo echt mogelijk is, net als op het werkveld of stage. De leerlingen krijgen ieders een eigen taak en werken zoveel mogelijk zelfstandig door heel het gebouw.

Nadat de leerlingen alle lessen met een goed hebben doorlopen, zijn ze klaargestoomd om zelfstandig en op een verantwoordelijke manier stage te kunnen lopen in verschillende sectoren.

Immers zal je in elk sector wel een keer moeten schoonmaken toch?

Menu