Archief 2011 - 2014

Diploma uitreiking 2013

Maandag 1 Junli 2013

Afgelopen Maandag was het weer zo ver. Maar liefst 41 leerlingen konden hun diploma op komen halen.

Namens de directie en alle persooneelsleden wensen wij alle geslaagde veel succses met hun toekomstige carrière.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Landelijk Voetbal Toernooi Utrecht

Dinsdag 25 Juni 2013

Nadat onze jongens van de onderbouw glorieus en overtuigend regio kampioen waren geworden, werden zij uitgenodigd voor het Landelijke voetbaltoernooi in Utrecht.

Op vrijdag 8 juni vond dit Landelijke voetbaltoernooi plaats. Hier mochten zij de finales spelen voor het 4 tegen 4 voetbaltoernooi.

Na twee goede wedstrijden verloren ze helaas de derde wedstrijd waardoor we uitgeschakeld werden.

Namens alle medewerkers van de Einder: “Proficiat Jongens, wij zijn trots op jullie !!! Jullie hebben alles gegeven, volgend jaar weer een kans.


 


Dierentuin Diergaarde te Blijdorp

Woensdag 12 Juni 2013

Afgelopen woensdag gingen alle 1e klassers naar de dierentuin.

We kwamen ’s ochtends om 10:00 uur aan. De meeste dieren werden net wakker en de overige bezoekers moesten nog komen. Dit gaf onze leerlingen de gelegenheid om alles rustig op hun gemak te kunnen bekijken.


Nadat de leerlingen zich hadden gemeld bij het verzamelpunt, gingen de leerlingen in groepjes uitelkaar en begonnen aan de speurtocht. Toen de speurtocht was afgelopen leverden de leerlingen hun opdrachtenblad in bij de speurtocht coördinator en mochten daarna vrij rondlopen door de dierentuin. Om 13:45 uur gingen we met z’n allen naar een roofvogelshow, hierna was het alweer tijd om naar school te gaan. Het was een erg gezellige dag.

 

 

 


Kans & Werk Centrum - De Kadoshop

Woensdag 28 Mei 2013


KWC kadoshop is een onderdeel van het KWC(Kansen Werk Centrum) onder leiding van juf Indra.

 

De kadoshop werkt samen met de Kringloop Pelgrimshoeve(Zoetermeer), Topaze en Burundi(Afrika).
De kringloopwinkel levert artikelen zoals kleding, keukengerei, speelgoed ed.
Topaze levert zelfgemaakte artikelen. Burundi( levert handgemaakte artikelen uit Afrika, zoals; beeldjes, mandjes, onderleggers, boekenleggers ed.
Docenten leveren regelmatig spullen in voor de verkoop in de kadoshop.

 

De leerlingen lopen interne stage in de kadoshop.
De werkzaamheden tijdens de stage zijn:
- Wassen van de kleding
- Strijken
- Sorteren op maat
- Plaatsen in de winkel
- Goederen schoongemaakt
- Inrichten van de winkel
- Schoonhouden van de winkel en magazijn
- Magazijn op orde houden
- Inpakken(leuke kado’s maken)
- Zelf 3D kaarten maken voor de verkoop
- Klanten helpen.

 

De opbrengst van de verkoop gaat naar het project Burundi( (Afrika), hiervan kunnen kinderen naar school.

 

 

 


Junior Girls Zaalvoetballeague

Woensdag 10 April 2013

 

Sinds 2008 bestaat de Junior Girls Zaalvoetballeague, dit is een zaalvoetbalcompetitie voor meisjes uit Den Haag en is opgezet door 4ward Consultancy in samenwerking met Onne de Jonge van Sport Support van de gemeente Den Haag.


De competitie wordt elke zondag van 11.30 uur tot 17.30 uur in sporthal Oranjeplein gespeeld. Meisjes met verschillende achtergronden en van verschillende kom af, komen hier bijeen om samen te sporten en elkaar te leren kennen op een positieve manier.


De league is een plek voor een meisje om haar talenten op een sociale en sportieve manier te ontwikkelen. De drempelwaarde om deel te nemen is zeer laag, omdat alle activiteiten in de buurt zijn en de vrouwvriendelijkheid; door het alleen voor meisjes te organiseren.
Er wordt rekening gehouden met de veiligheid van de meisjes door de toegang te weigeren aan derden.

 

Voor verdere informatie klik hier of klik op het menu "links" bovenin het scherm.

 

 


Paasweekend 2013

Vrijdag 8 Maart 2013

Vrijdag 29 Maart t/m Maandag 1 april.

Dinsdag 2 April begint de school weer. Iedereen is dan weer van harte welkom om 8.30 uur.

 

 

 


City Pier City Loop 2013

Woensdag 13 Maart 2013

Afgelopen zondag 10 maart was het weer zover. De City Pier City Loop. Ook De Einder was daarbij aanwezig.

Duizenden mensen kwamen af op dit jaarlijks terugkerende spektakel. De hele binnenstad was weer afgezet.

Het was een gezellige drukte, vele ouders kwamen hun kinderen aanmoedigen. Er werd begonnen met de 5 km. voor de kinderen. Daarna de 10 km loop en 's middags voor de echte fanatiekelingen zelfs een halve marathon.

Maar liefst 14 leerlingen trotseerden de kou en liepen de race onder de bezielende leiding van onze naschoolse sport-coordinator Bram Mens en 2 leerkrachten helemaal uit.

Na afloop ontvingen alle leerlingen hun welverdiende medaille. Proficiat !!!

 


Tentoonstelling 2e klassen

Dinsdag 12 Maart 2013

Voor 2A en 2B zit de tentoonstelling erop. Het was hard werken maar erg leuk om te doen. Klas 2A had het onderwerp “landen.” Nederland, Italië, Marokko en Turkije waren de landen waarover de leerlingen ons informatie gaven. Grosep 2B had het onderwerp “gezondheid"

De leerlingen hadden informatie over geestelijk ongezond en lichamelijk ongezond. Zo werd er informatie gegeven over pesten en zelfmoord. Ook lieten de leerlingen zien dat roken en energydrank heel slecht is voor je gezondheid. p class="inhoud"> Ook lieten de leerlingen zien dat roken en energydrank heel slecht is voor je gezondheid. Groep 2C is 22-3-2013 aan de beurt met als onderwerp “het geloof.” De klas is heel hard aan het werk. De tentoonstellingen worden medemogelijk gemaakt door bibliotheek ”Transvaal.”

 


Kans & Werk Centrum - De Schoolfiets

Maandag 11 Maart 2013

De komende weken wordt er steeds een andere afdeling van het Kans & Werk Centrum in beeld gebracht. Deze week is dat "De Schoolfiets"

Het doel van Schoolfiets is om leerlingen in het praktijkonderwijs extra werkervaring en technische bagage mee te geven en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Een tweede aspect is het bevorderen van de veiligheid van het fietsverkeer naar- en van school. In de fietsenwerkplaats repareren de leerlingen, onder vakkundige begeleiding, de kapotte fietsen van mede-leerlingen en docenten. De reparaties zijn meestal gratis maar voor de onderdelen moet worden betaald.

Een derde aspect is het verkopen van veilige, zeer gunstig geprijsde fietsen aan leerlingen en personeel. De fietsen worden betrokken via Fietsdepot Haaglanden waar ze een nieuw registratienummer van de Rijksdienst van Wegverkeer gekregen hebben. Ze worden daarna door de leerlingen netjes opgeknapt. Het opknappen bestaat uit het vervangen van defecte en ontbrekende onderdelen. De fiets wordt afgesteld, gesmeerd en gepoetst. De prijs van de fiets is kostendekkend.

Schoolfiets krijgt een eigen website! Je kunt hier alvast een voorproefje zien.

 

 


Voorjaars vakantie 2013

Vrijdag 8 Maart 2013

Maandag 25 Februari t/m Vrijdag 1 maart

De vakantie is voorbij, iedereen is weer van harte welkom om 8.30 uur.

 


Voetbaltoernooi jongens onderbouw

Woensdag 13 Februari 2013

Vandaag was de dag waar vele jongens naar toe geleefd hebben. Het beruchte Voetbaltoernooi voor de jongens onderbouw.

Het was een zeer geslaagd toernooi, er werd erg sportief gespeeld. Het respect voor elkaar was bij het publiek duidelijk voelbaar.

In de finale stonden klas 2B (Meester Martijn) en klas 2A (Juf Özlem) tegenover elkaar. Het was een zinderende finale waarbij de beide teams tot en met de laatste seconde streden totdat ze erbij neervielen.

Toen het laatste fluitsignaal klonk stond het nog steeds gelijk en moesten er strafschoppen genomen worden om te bepalen wie de grote winnaar van het toernooi zou worden. Het was uiteindelijk klas 2A van juf Özlem die er met de felbegeerde beker vandoor ging

 

 


14 februari Valentijnsdag

Dinsdag 12 Februari 2013

 


Kans & Werk Centrum - Het Naaiatelier

Dinsdag 12 Februari 2013

De komende weken wordt er steeds een andere afdeling van het Kans & Werk Centrum in beeld gebracht. Deze week is dat "Het Naaiatelier"

Hier krijgen de leerlingen de mogelijkheid om technieken te leren, zoals het repareren en of op-pimpen van kleding. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van een naaimachine, het losmaken van een kledingstuk en deze ombouwen tot iets nieuws. De leerlingen kunnen zo hun eigen kleding recyclen en vernieuwen tot iets moderns

Daarnaast denken ze na over het ontwerpen en maken van boodschappen tassen en kussentjes in allerlei soorten en vormen.

Verder hebben we een keer in het jaar een modeshow, waarbij leerlingen hen ontwerpen kunnen showen aan medeleerlingen, leraren ouders en gasten van de praktijkschool de Einder.

 


Basketbaltoernooi meisjes bovenbouw

Woensdag 6 Februari 2013

Na weken geoefend te hebben was het afgelopen week dan eindelijk zover. Het jaarlijkse Basketbaltoernooi voor de meisjes bovenbouw.

Het was een zeer zwaar toernooi waar hard geknokt werd voor een plaats in de finale.

In deze finale stonden dit jaar SBS klassen 3A ( juf Chrichlow & juf Najat ) met klas 3C ( juf Shantie& juf Milou) 3E (meester Sabastiaan & juf Debora ) 3B ( meester Leo). De welverdiende winnaars waren klas 3C & 3E gecoached door juf Shantie en juf Debora.

 

 


De Einder aanwezig bij Spots on Jobs

Vrijdag 27 Januari 2013

Vrijdagochtend om 8 uur stonden de eerste vierdejaars leerlingen al te wachten op de eerste shift. Er waren ruim 1600 leerlingen van verschillende scholen uit de regio aanwezig bij dit evenement.

In 4 bomvolle shifts gingen per ronde 400 jongeren over de beursvloer, om vragen te stellen over mogelijke vervolgopleidingen op een ROC of AOC. Om 13.15 uur was shift 4 afgelopen en kwam daarmee een einde aan de beurs van 2013.

 

 


Catering World Forum

Vrijdag 1 Februari 2013

Woensdag 30 en donderdag 31 januari hebben zo’n ongeveer 16 leerlingen en 3 docenten van onze school geholpen met de catering tijden het World Forum in het congres gebouw in Den Haag. Tijdens dit forum waren er 3500 gasten vanuit diverse landen aanwezig.

p class="inhoud">De werkzaamheden bestonden uit het bereiden, verpakken en uitserveren van de lunchpakken. Het was erg hard werken maar iedereen heeft erg zijn best gedaan. In totaal hebben we 4500 lunchpakken gemaakt. De groep meiden heeft op woensdag zelfs een record gevestigd door de snelste groep ooit te zijn!

 


Fietsproject “Biking2skool=Cool” groot succes

Dinsdag 18 December 2012

In het kader van “De Einder in Beweging” hebben we naast een nieuwe sportaccommodatie, sportveld en naschoolse sportactiviteiten, ook besloten om de onderbouw mee te laten doen aan het fietsproject “Biking2skool=cool”. Deze organisatie wil graag in samenwerking met de Gemeente het fietsen onder de jeugd stimuleren.

Eerst werd begonnen met het oefenen op de fiets. Hiervoor werd een heus verkeersparcours aangelegd. Hier gingen de leerlingen verschillende fietsvaardigheden oefenen zoals “Hand uitsteken”. Daarnaast was het voor de leerlingen mogelijk om voor een spotprijs (leerlingen met een ooievaarspas zelfs GRATIS ) een spiksplinternieuwe fiets te ontvangen. Maar liefst 28 leerlingen kregen een nieuwe fiets. Gedurende 5 weken gingen de leerlingen zoveel mogelijk op de fiets naar school om geld in te zamelen voor het goede doel. Het aantal kilometers werden bij elkaar opgeteld en omgezet in een geldbedrag. De leerlingen hebben in 5 weken tijd maar liefst 2600 kilometer bij elkaar gefietst wat een geldbedrag van 260 euro opleverde. Dit geld gaat naar een ander project van De Einder, namelijk: Redt de kinderen in Roemenië. De hoofd coördinatrice van dit project Mevr. O. Yalcin heeft het geldbedrag ontvangen en heeft inmiddels het geld overgemaakt naar de kinderen in Roemenië.

 

 


Sport na school

Dinsdag 4 December 2012

Sinds dit schooljaar is het mogelijk om elke week op maandag tot en met donderdag na school op school gratis te sporten!

De trainingen zijn ontzettend populair en het zaalvoetbalteam van de bovenbouw doet zelfs mee aan een competitie met andere scholen. Na de kerstvakantie start de tweede periode waarop jij je opnieuw kan inschrijven. Hierover krijgen jullie binnenkort alle informatie!

 

 


Brei een muts voor ….. Centraal Azië

Woensdag 21 November 2012

Net als twee jaar geleden organiseert Save the Children de actie Brei een muts voor … Centraal Azië. Vorige keer is er door de leerlingen, ouders, docenten, collega’s, stagebedrijven en buurtgenoten ijverig gebreid. .

De Einder heeft meer dan 600 mutsen ingeleverd bij Save the Children. Ook dit jaar willen we actief zijn , we willen het record van 676 mutsen verbeteren. Daarom organiseren we in januari en februari (datum wordt nog bekend gemaakt) een brei – in ,waar iedereen , onder het genot van een kopje koffie of thee met ons samen kan breien. De wensboom hangt al vol mutsen , maar er kunnen er nog veel meer bij.

 

 

 

 


Weer naar school

Zaterdag 27 oktober 2012

Op maandag 29 oktober is de herfstvakantie weer voorbij.

 

Iedereen is om 8.30 uur weer van harte welkom op school.

En heb je geen zin, gewoon toch komen!!!!

 

 

 


Diploma-uitreiking

Maandag 25 juni 2012

Op maandag 25 juni vond de feestelijke diploma-uitreiking aan de schoolverlaters plaats.

Veertig leerlingen van 'De Einder' namen voorgoed afscheid van onze school.

Van de leerlingen, inmiddels oud-leerlingen, kregen sommigen het certificaat, anderen het PRO-diploma en weer anderen het PRO-diploma en het AKA-diplomat.

De belangstelling van familieleden was groot en de aanwezigen pasten nog maar net in het overblijflokaal, dat voor de gelegenheid feestelijk was ingericht.

 


 

Diploma-uitreiking

Maandag 25 juni 2012

Vandaag, maandag 25 juni, vindt de diploma-uitreiking plaats voor onze schoolverlaters.

De feestelijke bijeenkomst is na schooltijd. Ouders en overige familieleden van de afzwaaiende leerlingen zijn van harte uitgenodigd.

Iedereen alvast van harte gefeliciteerd.

 

 

 

 


Geboren: Nina

Maandag 25 juni 2012

Op 30 mei 2012 is Nina geboren. Ze is de dochter van juf Mirjam en haar man Mark.

"Allereerst bedankt voor jullie lieve berichtjes en kaartjes. Heel leuk dat jullie eraan gedacht hebben.

Na lang wachten (Nina was negen dagen te laat) is op 30 mei onze lieve, mooie Nina geboren. Echt een handbalster in spe! Haar reflexen zijn prima in orde, en daarmee is Nederland alvast een topkeepster rijker.

Nina is de derde op rij, maar de geboorte van een kind en zo''n kleine ukkepuk in je armen blijft toch zooooo bijzonder. We genieten er erg van.

Ook haar broers zijn gek op haar, en als wij niet oppassen wordt ze elke minuut van de dag geknuffeld."

 


Stage C bezoekt de beeldententoonstelling

Woensdag 20 juni 2012

Groep stage C heeft de beeldententoonstelling 'The rainbow nation' op het Lange Voorhout bezocht.

Alle beelden zijn gemaakt door Zuid Afrikaanse artiesten, bijvoorbeeld een bus gemaakt van kledinghangers, een groep mensen van lange buizen, een monument voor de dagen in gevangenschap van Nelson Mandela of een olifant gevlochten van repen autobanden.

Bij elk beeld werd kort stil gestaan en gesproken over de diepere betekenis die de kunstenaar erbij had. Na een korte lunchpauze in de stad is de klas weer naar school terug gelopen.

 


Tweede plaats beachsoccerteam

Vrijdag 15 juni 2012

Op vrijdag 8 juni heeft een team meisjes een tweede plaats plaats behaald op een beachsoccertoernooi.

Het toernooi werd gehouden in Kijkduin en stond onder leiding van juf Özlem.

Van harte gefeliciteerd.

 

 

 

 


IVIO-diploma

Donderdag 7 juni 2012

In de stageklassen is een paar maanden geleden hard gewerkt in het boek 'Zo werkt het'.

Het leren werd afgesloten met een officieel IVIO-examen.

Op woensdag 6 juni werden de diploma's uitgereikt. Vrijwel alle leerlingen hebben het diploma behaald.

Van harte gefeliciteerd.

 

 

 


Op naar het EK voetbal

Maandag 4 juni 2012

Over vijf weken is het schooljaar voorbij. Tot die tijd gaan we er nog stevig tegenaan.

Aan het eind van deze week begint het Europees Kampioenschap voetbal. Bijna iedere dag worden er wedstrijden gespeeld. Nederland begint aanstaande zaterdag 9 juni met zijn eerste wedstrijd tegen Denemarken. Dat wordt gelijk al heel erg spannend.

Veel plezier allemaal!

 


Op naar de zomervakantie

Dinsdag 29 mei 2012

Over zes weken is het schooljaar voorbij. Tot die tijd gaat er nog veel gebeuren.

Zo is er eerst het EK voetbal. Dan is het op 29 juni de laatste schooldag voor de stageleerlingen, en voor de ouders van alle andere leelringen is er op maandag 2 juli nog de tien-minutenmiddag en -avond.

Op woensdag 4 juli is er dan nog de schoolreis en op vrijdag 6 juli mag iedereen om 12.00 uur met vakantie.

 


Nog zeven weken

Maandag 21 mei 2012

Het is weer even afgelopen met de vakantie. De plicht roept weer. En dat nog gedurende zeven weken (stageleerlingen moeten nog zes weken naar school).

Voor iedereen komt de zomervakantie nu duidelijk in zicht. Maar eerst moet er nog een boel gebeuren en gaan we er dus nog even stevig tegenaan.

Veel succes allemaal in de komend tijd.

 


Bezoek groep 1 aan Archeon

Donderdag 26 april 2012

Ga tienduizend jaar terug in de tijd, naar het kamp van de jager-verzamelaars. Zij jagen met speren met vuurstenen punten. Stap in hun boomstamkano. De reis door de tijd voert naar de eerste boeren.

Agelopen week hebben de leerlingen van de eerste klassen een bezoek gebracht aan themapark 'Het Archeon' en hebben allerlei bijzondere ervaringen opgedaan.

 

 


Stage C/D winnaar zaalvoetbaltoernooi

Dinsdag 24 april 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: Emrah, Sergio, meester Wiebe (coach), Yunus, Giorvain en Mehdi

 

Stage C/D, de groep van juf Barbara en meester Wiebe, aangevuld met Sergio van stage 5, is de glorieuze winaar geworden van het zaalvoetbaltoernooi van de jongens bovenbouw. In de finale versloegen ze klas 3B van juf Chrichlow met 2-1.

 

De pouleuitslagen van de stageklassen (en klas 3E):

stage A - stage B 1-4; stage C/D - 3E 5-3; stage A - stage C/D 0-5; stage B - 3E 1-4; stage A - 3E 1-4; stage B - stage C/D 0-8

 

De pouleuitslagen van de 3e klassen:

3A - 3B 1-4; 3C - 3D 0-0; 3A - 3C 2-2; 3B - 3D 2-1; 3A - 3D 3-5; 3B - 3C 1-5

 

Wedstrijd om de 7e en 8e plaats:

klas 3A (meester Leo) - stage A (juf Hetty) 3-1

 

Wedstrijd om de 5e en 6e plaats:

klas 3D (juf Özlem) - stage B (juf Marlies/meester Devin) 6-1

 

Wedstrijd om de 3e en 4e plaats:

klas 3E (juf Shantie) - klas 3C (juf Saskia) 4-0

 

Wedstrijd om de 1e en 2e plaats (FINALE):

stageC/D (juf Barbara/meester Wiebe)- klas 3B (juf Chrichlow): 2-1 - Het wordt 1-0 door Sergio. Ferhat maakt vervolgens gelijk: 1-1. De wedstrijd eindigt in 1-1, waarna de verlenging volgt. De beslissende goal wordt uiteindelijk gescoord door Giorvain.

Van harte gefeliciteerd: Emrah, Sergio, meester Wiebe, Yunus, Giorvain en Mehdi, en natuurlijk ook juf Barbara en meester Wiebe (coach van het winnende team).

1e plaats: stage C/D

2e plaats: 3B

3e plaats: 3E

 


 

Traub Stuc

Zaterdag 21 april 2012

Traub Stuc is het stucadoorsbedrijf van de gebroeders Peet en Michel Traub. Het bedrijf is in 1999 opgericht en er zijn tot volle tevredenheid van hun klanten vele kilo’s gips verwerkt.

Verschillende leerlingen van 'De Einder' lopen stage in dit bedrijf en proberen zo het vak van stucadoor onder de knie te krijgen.

 

De lunch: een onderbreking van de werkzaamheden

 


CITO-toets

Vrijdag 20 april 2012

Afgelopen week vonden de CITO-toetsen voor de derde klassers plaats.

Het was behoorlijk zwoegen voor de leerlingen van de derde klas. Op het het gebied van Begrijpend Lezen, Rekenen, Spelling en Lezen werden de CITO-toetsen afgenomen. En dit jaar gebeurde dat voor het eerst op de computer, dus was het voor leerlingen, en zeker ook voor de leerkrachten extra wennen.

Komende week worden de toetsen afgemaakt.

 


Voetbaltoernooi bovenbouw

Donderdag 19 april 2012

Op dinsdag 24 april vindt het jaarlijkse voetbaltoernooi voor de jongens van de bovenbouw plaats.

Deelnemende ploegen zijn klas 3a, 3b, 3c, 3d, 3e, stA, stB en stC/D.

De derde groepen worden gecoacht door de eigen leerkrachten. De coaches van de stagegroepen zijn: stage A: juf Hetty, stage B: meester Devin en stage C/D: meester Wiebe.

Het toernooi begint om ongeveer 12.45 uur en om 14.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Scheidsrechters zijn meester Rob, meester Martin en meester Aad.

 

Veel succes allemaal.

 


Geboren : Timo van Vliet

Woensdag 11 april 2012

Op donderdag 15 maart om 14.44 uur is Timo van Vliet geboren. Hij is de zoon van juf Iris en haar man Bart.

Het gewicht van Timo was bij de geboorte 3715 gram en hij was 51 cm lang.

Timo, z'n moeder en z'n vader maken het goed.

 

 

 

 

 

 


Bezoek premier Mark Rutte

Vrijdag 6 april 2012

Op donderdag 5 april kwam Mark Rutte, premier van Nederland, voor een informeel bezoek naar 'De Einder'.

De premier werd verwelkomd door de directeur, Aad van Loenen, en een delegatie van de leerlingenraad.

Vervolgens werden enkele klassen, zowel in het hoofdgebouw als in het badhuis, met een bezoek vereerd, waar in verschillende gevallen het paasontbijt werd gehouden. Ook werd even een bezoekje gebracht aan de administratie, het textiellokaal, de keuken en de kantine.

Tenslotte ging de premier lopend door de Spionkopstraat naar de nieuwe locatie van onze school aan het Veluweplein.

 


 

Paasweekend

Dinsdag 3 april 2012

Komend weekend wordt wel een heel lang weekend. Het duurt niet twee, maar vier dagen.

Op vrijdag 6 april is het Goede Vrijdag en op maandag 9 april is het Tweede Paasdag. Op beide dagen is de school gesloten.

En nu maar hopen dat het weer een beetje meezit. In ieder geval wensen we iedereen een prettig paasweekend!

Daarna is iedereen weer welkom op school op dinsdag 10 april om 8.30 uur.

 

 

 

 


Excursie naar de remise

Vrijdag 16 maart 2012

Vorige week hebben de leerlingen van de derde klassen een bezoek gebracht aan het Haags Openbaar Vervoer Museum.

De leerlingen hebben de historische collectie van de HTM gezien, die bestaat uit 28 voertuigen. Sommige trams zijn wel 100 jaar oud.

De meeste historische trams zijn als tweerichting-wagens gebouwd, d.w.z. dat de trams zowel voor- als achteruit rijdend gebruikt konden worden.

 


10 minuten middag- en avond

Maandag 19 maart 2012

Vanmiddag en vanavond (maandag 19 maart) houden we onze tweede 10-minuten middag- en avond.

U bent inmiddels uitgenodigd om met de mentor over uw zoon of dochter te komen praten n.a.v. van het tweede rapport.

 

 

 

 


Weer naar school

Zaterdag 3 maart 2012

De vakantie is weer voorbij, jammer, maar toch!

We gaan weer aan de slag!

Iedereen is weer van harte welkom op school op maandag 5 maart 2012 om 8.30 uur.

Veel succes allemaal in de komende weken!

 

 


Voorjaarsvakantie

Vrijdag 24 februari 2011

Momenteel is de school gesloten.

De voorjaarsvakantie duurt van maandag 27 februari t/m vrijdag 2 maart 2012.

Iedereen is weer van harte welkom op maandag 5 maart 2012 om 8.30 uur.

Prettige vakantie allemaal!

 


Geslaagd

Vrijdag 17 februari 2012

Afgelopen week zijn onder leiding van meester Coen weer vier leerlingen van onze school geslaagd voor het diploma 'Vorkheftruck'.

 

Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

Op de foto zien we v.l.n.r.:

Manauri, Furkan, Emrah en Hamza

 

 


Sponsorkinderen in Roemenië

Woensdag 15 februari 2012

'De Einder' sponsort sinds het begin van dit schooljaar twee kinderen in Roemenië. Het zijn kinderen die zo arm zijn dat hun ouders de school maar nauwelijks kunnen betalen.

De jongen links op de foto is Rus Daniel, en hij is 13 jaar oud. Hij is één van de 11 broers en zussen binnen het gezin. Er wonen nog 7 kinderen thuis. Ze wonen met z'n allen in één kamer en één keuken en ze moeten alles wat ze hebben met elkaar delen. Rus kan goed leren, en het is dan ook zijn wens om een fiets te hebben om naar school te kunnen gaan. Door te fietsen slijten zijn schoenen minder hard en kan hij er langer mee doen.

Het meisje is Titi Racula en zij is 14 jaar oud. Toen ze 7 was heeft haar moeder haar verlaten. Haar vader heeft geprobeerd haar te helpen met het weinige dat hij heeft. Het is de wens van Titi om door te kunnen gaan naar het Voortgezet Onderwijs. Ze hoopt ooit op zichzelf te kunnen wonen, want nu woont ze bij haar oom.

Voor ieder van de kinderen is ongeveer 30 a 40 euro per maand nodig.

 


Basketbaltoernooi meisjes bovenbouw (2)

Dinsdag 14 februari 2012

Vandaag, dinsdag 14 februari, vond het basketbaltoernooi voor de meisjes van de bovenbouw plaats.

Na alle wedstrijden bleek uiteindelijk de klas van juf Hetty de beste. In de finale wonnen zij van de klas van juf Özlem.

De uitslagen:

Poule A

3a/c-3b: 6-2 --- 3b-3d: 2-12 --- 3d/e-3a/c: 12-8

3a/c-3b: 6-0 --- 3b-3d/e: 6-0 --- 3d-3a/c: 0-2

1e: 3d/e --- 2e: 3a/c --- 3e: 3b

Poule B

4a-4b/c: 14-0 --- 4b/c-4d/c: 0-14 --- 4a-4d/c: 6-0

4a-4b/c: 8-2 --- 4b/c-4d/c: 2-14 --- 4a-4d/c: 6-4

1e: 4a --- 2e: 4d/c --- 3e: 4b/c

Wedstrijd om de 5e en 6e plaats: 4b/c-3b: 6-2

Wedstrijd om de 3e 3n 4e plaats: 4d/c-3a/c: 4-2

Finale: 4a-3d/e: 8-2

 


Basketbaltoernooi meisjes bovenbouw (1)

Maandag 13 februari 2012

Op dinsdag 14 februari vindt het jaarlijkse basketbaltoernooi voor de meisjes van de bovenbouw plaats.

Tijd: 12.45 tot 14.30 uur

Deelnemers: derde, vierde en vijfde klas

De uitslagen volgen binnenkort.

 

 


Twee kanjers

Wioensdag 8 januari 2012

Twee kanjers van stage D.

 

 

 

 

 

Fayaaz (links) & Suat (rechts)

 


Stucadoren bij Traubstuc (2)

Maandag 6 januari 2012

Bij Traubstuc wordt niet alleen maar gestuct.

Het materieel moet er natuurlijk ook keurig uitzien. Onze jongens doen hierop erg hun best.

 

 

 

Op de foto zien we Suat van stage D aan de schoonmaak

 


Stucadoren bij Traubstuc (1)

Dinsdag 31 januari 2012

Een aantal jongens van de bovenbouwklassen krijgt les in het vak van stucadoor.

Het bedrijf waar dit plaatsvindt is 'Traubstuc' in Den Haag.

 

 

 

 

 

 

Op de foto zien we Bharat van groep 5 in actie

 

 


Voetbaltoernooi jongens onderbouw (2)

Woensdag 25 januari 2012

Vol enthousiasme begonnen de jongens van de onderbouw aan het voetbalnooi. Het was door de vele intensieve wedstrijden een zwaar toernooi, waarin hard werd gestreden om de eerste plaats.

Heel toevallig zou de laatste wedstrijd bepalen wie uiteindelijk de kampioen van de ounderbouw zou worden.

Het waren tijdens deze 'finale' klas 1B (meester Rick) en klas 2C (meester Martijn) die tegenover elkaar stonden. Uiteindelijk was het klas 1B die na een superspannende wedstrijd (2-1) met de felbegeerde beker (wat een cliché) naar huis ging.

De uitslagen van de winnende klas:

1B-1A: 6-0; 1B-2A: 1-1; 1B-1C: 3-1; 1B-2B: 1-1; 1B-2C: 2-1.

De eindstand: 1e plaats: klas van meester Rick; 2e plaats: klas van juf Iris (op doelsaldo); 3e plaats: klas van meester Martijn.

De sportiviteitsprijs ging dit jaar zeer terecht naar de klas van meester Peter. De doelpunten vlogen de leelingen van deze klas om de oren, maar ondanks alle tegenslag bleven ze vrolijk en sportief!

 


Voetbaltoernooi jongens onderbouw (1)

Maandag 23 januari 2012

Op dinsdag 24 januari vindt het voetbaltoernooi voor de jongens van de onderbouw plaats.

Bij de meisjes ging het er tijdens het basketbaltoernooi hard aan toe. Met een gebroken en gekneusde vinger kwamen ze terug op school.

Voor de jongens is het nu bijna ook zover. Ze gaan het met voetbal tegen elkaar opnemen. Alle groepen zijn al wekenlang bezig met de training. De opstellingen zijn zo goed als klaar.

Zal de groep van meester Rick ook nu weer winnen? We gaan het zien op het voetbaltoernooi.

Maar bedenk: SPORTIVITEIT staat VOOROP.

 


Basketbaltoernooi meisjes onderbouw (2)

Zaterdag 21 januari 2012

Op dinsdag 17 januari wonnen de meisjes van de klas van meester Rick (klas 1B) het basketbaltoernooi.

De dames poseren graag met hun eerlijk verdiende beker. Op de achtergrond is een trots kijkende meester Rick zichtbaar.

De uitslagen:

1B-1C: 8-4; 1B-2B: 8-4; 1B-2A: 8-4; 1B-2C: 4-4. In de finale werd uiteindelijk de ploeg van klas 2C na een zinderende strijd verslagen met 12-10.

 


Basketbaltoernooi meisjes onderbouw (1)

Maandag 16 januari 2012

Op dinsdag 17 januari vindt in 'Sporthal Transvaal' het jaarlijkse basketbaltoernooi voor de meisjes van de onderbouw plaats.

Tijd: 12.45 tot 14.30 uur

Deelnemers:

klas van meester Rick (1b), juf Iris (1c), juf Geertje (2a), meester Martijn (2b) en juf Anneke (2c).

De uitslagen volgen binnenkort.

 


Weer naar school

Maandag 9 januari 2012

De vakantie is weer voorbij, of we het nu leuk vinden of niet.

We gaan maar weer eens flink aan de slag!

Iedereen is weer van harte welkom op maandag 9 januari 2012 om 8.30 uur.

Veel succes allemaal!

 

 


Kerstvakantie

Vrijdag 23 december 2011

De eerste maanden van schooljaar zitten erop. Het is momenteel kerstvakantie en de school is dan ook gesloten.

De vakantie duurt van maandag 26 december 2011 t/m vrijdag 6 januari 2012.

Iedereen is weer van harte welkom op maandag 9 januari 2012 om 8.30 uur.

Prettige vakantie allemaal!

 


Kerstfeest 2011

Vrijdag 16 december 2011

Op donderdag 22 december vieren we op onze school het kerstfeest.

Om 18.00 uur begint het kerstdiner. Een kwartiertje eerder, om 17.45 uur, kun je al naar binnen.

Het is de bedoeling dat je iets eetbaars meeneemt naar het kerstdiner. Wanneer iedereen dat doet is er voor alle leerlingen van onze school vast genoeg te eten.

Na het diner hebben we het kerstfeest. Het begint om ongeveer 19.00 uur en is om ongeveer 21.00 uur afgelopen.

 

 


Ik ben vorkheftruckchauffeur

Donderdag 15 december 2011

Op woensdag 14 december jl hebben vier leerlingen van onze school hun vorkheftruckdiploma behaald.

Het zijn Onur, Patrick, Necip en Tayfun. Een groot succes voor deze vier jongens en natuurlijk ook voor hun begeleider meester Coen.

 

 

 

 


E.H.B.O.

Vrijdag 9 december 2011

Een van de onderdelen tijdens de lessen Arbeidsvorming (AV) op de donderdag is E.H.B.O.

Deze week stond 'Bloedneus en uitgeslagen tand' op het programma.

Hierna werd nog even geoefend met het aanleggen van een verbandje.

 

Hier zien we Patrick in actie.

 


Maatschappelijke stage

Vrijdag 2 december 2011

Een trotse Kerim Akar heeft als eerste in de onderbouw zijn 'Maatschappelijke Stage' met succes afgerond.

Het afgelopen jaar heeft de overheid beslist dat alle leerlingen in het voortgezet onderwijs 'Maatschappelijke Stage' moeten lopen.

In het 1e leerjaar is dit 8 uur, in het 2e leerjaar 10 uur en in het 3e leerjaar is dit 12 uur.

De leerlingen krijgen een officieel 'Maatschappelijke Stage Rapport', en wanneer een stage is uitgevoerd krijgt de leerling een aantal stempels in het rapport, één voor ieder uur. Na 30 stempelswordt het rapport beloond met het officiele 'Certificaat Maatschappelijke Stage'.

Van harte gefeliciteerd.

 

 


Baby voor juf Jenny en meester Maarten

Maandag 14 november 2011

Op 14 november 2011 is Nienke Thien-Yan van der Valk geboren.

Nienke is de dochter van juf Jenny en meester Maarten. Bij de geboorte woog Nienke bijna negen pond (4425 gram).

Moeder en vader en kind maken het goed.

Van harte gefeliciteerd.

 

 

 

 

 

 


10 minuten middag- en avond

Maandag 14 november 2011

Op maandag 28 november a.s. houden we onze eerste 10-minuten middag- en avond.

U wordt binnenkort uitgenodigd om met de mentor over uw zoon of dochter te komen praten n.a.v. van het eerste rapport.

 

 

 

 


 

Activiteitendag 2011

Dinsdag 28 juni 2011

Voor alle leerlingen van onze klassen 1 t/m 3 was er op woensdag 29 juni een activiteitendag georganiseerd.

Zo stond er van alles op het programma: o.a. klimmen, dansen, paardrijden, surfen, zwemmen en bowlen.

Op de foto hiernaast zijn de leerlingen en leerkrachten te zien die in Scheveningen gingen midgetgolfen. Van de 12 leerlingen was Sherdil degene die de 18 holes het best voltooide in slechts 54 slagen. Van harte gefeliciteerd.

Hieronder zie je de foto's van de leerlingen die aan het surfen deelnamen. Met de speciale pakken aan voelde het water niet te koud en ook de temperatuur deed goed zijn best. Een heel geslaagde activiteit dus.


 

Middagje Zuiderpark

Dinsdag 28 juni 2011

Twee heel warme dagen waren het, en dat betekent dat het in het Zuiderpark goed toeven was.

Omdat het in school te warm was, gingen bijna alle klassen er na het onweer van 's morgens even tussenuit.

De klassen drie gingen naar het Zuiderpark, maar ook daar was het net iets teveel van het goede om echt in actie te komen. Een beetje slome boel dus, maar wel erg gezellig.

En 32 graden wordt het ook niet iedere dag in Den Haag!

 

 

 

 


 

Diploma-uitreiking - 23 juni 2011

Vrijdag 24 juni 2011

Op donderdag 23 juni zijn aan de schoolverlaters de diploma's en getuigschriften uitgereikt.

De oudste leerlingen van onze school kregen tijdens een feestelijke bijeenkomst hun PrO-diploma, AKA-diploma of getuigschrift.

Er waren veel ouders aanwezig. Zij zagen dat hun zoon of dochter behalve de officiele documenten, ook nog een roos en een prachtig cadeau mee naar huis kregen.

Na afloop kon onder het genot van een hapje en een drankje nog even worden bijgepraat en afscheid worden genomen van medeleerlingen en leraren.

 


 

Schoolreis - 22 juni 2011

Woensdag 22 juni 2011

Met de hele school op schoolreis: wat een feest!

Op woensdag 22 juni zijn we met alle kinderen en alle leerkrachten van onze school naar pretpark 'Drievliet' in Rijswijk geweest.

Het voordeel van de korte reistijd was dat we extra lang in het park konden zijn. Het was jammer dat het 's middags begon te regenen, maar al met al was het toch een hele fijne dag.

 

 


 

Schoolreis

Woensdag 22 juni 2011

Vandaag gaan we met de hele school op schoolreis.

We gaan een heerlijk dagje naar 'Drievliet' in Rijswijk.

We wensen iedereen een hele prettige dag!!!

De leerlingen van de onderbouw komen op de normale tijd op school. De leerlingen van de bovenbouw mogen een uurtje later komen, dus pas om 09.30 uur.

 


 

Diploma vorkheftruck

Dinsdag 21 juni 2011

Er zijn weer vier leerlingen geslaagd voor het diploma vorkheftruck.

 

Het zijn: Servet Aras, Wensley Martina, Mohamed Oulad Touhami en T.J. van Loenen.

Van harte gefeliciteerd.

 

 


 

Tentoongesteld 2011

Vrijdag 17 juni 2011

Zoals ieder jaar organiseren de tweede klassen ook nu weer 'Tentoongesteld'. Op donderdag 16 juni was het de beurt aan de groepen van juf Geertje en juf Özlem. Het onderwerp van de klas van juf Geertje was 'film' en bij de klas van juf Özlem waren de onderwerpen 'make-up', 'leger' en 'autotechniek'.

 


 

Vakantierooster 2011/2012 bekend

Vrijdag 17 juni 2011

Het vakantierooster voor het komend schooljaar is bekend.

Het rooster is te vinden via de link 'Informatie' en vervolgens 'Vakanties', of rechtstreeks hier.

 

 

 

 


 

Weer naar school

Dinsdag 14 juni 2011

We gaan weer naar school.

Over drie weken is het zomervakantie. Dat betekent wel dat er voor die tijd nog een heleboel moet gebeuren. We gaan nog op schoolreis, de schoolverlaters krijgen nog een diploma of certificaat, en nog veel andere dingen die moeten en mogen.

Veel sterkte allemaal met de laatste loodjes.

 

 


 

Pinksteren 2011

Zaterdag 11 juni 2011

De school is momenteel gesloten.

Iedereen is weer welkom na het Pinksterweekend, op dinsdag 14 juni om 08.30 uur.

Prettige dagen allemaal.

 

 


 

Ooievaart

Vrijdag 10 juni 2011

Op donderdag 9 juni gingen de derde klasssers op Ooievaart.

"We gingen lopend vanuit school naar de Bierkade. Daar lagen twee boten voor ons klaar. We gingen onder heel veel bruggetjes door, en bij sommigen moesten we goed bukken, zo laag waren ze. We kwamen langs het woonhuis van Paulus Potter, de woning van Paul van Vliet en langs het smalste kerkje van Den Haag."

 

 


 

PrO-examen

Dinsdag 7 juni 2011

Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni zijn er PrO-examens.

De leerlingen die examen doen zijn:

- alle leerlingen van de doorstroomklas

- van klas 5:
Ömer, Yeter, Emre, Hasna, Najia, Winston, Sureiz


Veel succes allemaal.

De diploma-uitreiking is op donderdag 23 juni om 15:30 uur.

 


 

Weer naar school

Maandag 6 juni 2011

We gaan weer beginnen!

Op maandag 6 juni is iedereeen om 8.30 uur weer van harte welkom. Nog vier weken naar school, en dan zit het er voor dit jaar weer op.

Veel succes allemaal.

 

 


 

Superwoman

Woensdag 25 mei 2011

De meisjes van de eerste klassen hebben afgelopen jaar één keer in de twee weken 'Superwoman' gehad.

Vanmiddag was de laatste 'Superwoman' voor de eerste klassen en kregen alle meisjes een certificaat.
De laatste les was een Afrikaanse workshop.Hiervoorwas Lamin Touray uitgenodigd, die de meisjes de basispassen van de drie bekendste dansen in Gambia, nl djembe, sabar en bugarabu, heeft aangeleerd. Dit alles met live-begeleiding op de bugarabu.
De meisjes van de tweede klassen krijgen hun certificaat en de workshop op 8 juni.

 


 

Tien geslaagden bij project Welles Nietes

Woensdag 25 mei 2011

Bureau WELLESNIETES heeft de afgelopen maanden 10 leerlingen van onze school opgeleid tot bemiddelaar.

Er is begonnen met een presentatie in de klassen, waarna kinderen zich konden opgeven om bemiddelaar te worden. Vervolgens werden de leerlingen opgeleid.

Eerder al waren 6 leerlingen geslaagd, en op dinsdag 24 mei waren de laatste 4 leerlingen aan de beurt.

De geslaagden zijn: Loubna, Naomi, Orhan, Selen, Gulay, Seda, Muhammed, Abdelali, Asmaha en Tomasz.

Op de foto hierboven de geslaagden van afgelopen dinsdag die in de bloemen werden gezet. Helemaal rechts juf Özlem, begeleidster van de leerlingen.

 


 

Klassen 2 naar Onderwijsmuseum in Rotterdam

Dinsdag 24 mei 2011

Op woensdag 25 mei gaan de tweede klassers naar het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam.

We gaan met de kwibus vanuit school en die zet ons voor de deur af. De leerlingen zullen beleven en ervaren hoe onze opa’s en oma’s vroeger naar school gingen. Ook nemen we een kijkje in de lokalen van vroeger. Lessen zonder smart/ digibord, 50 tot 60 kinderen in één lokaal en saaie rekenboekjes. Ook de leerkrachten kwamen in pak naar school. Wij zullen zien dat er in het onderwijs van toen en nu veel verschillen zijn!

 


 

Schoolreis op woensdag 22 juni

Vrijdag 20 mei 2011

Op woensdag 22 juni gaan we met alle klassen op schoolreis naar Drievliet.

Dit jaar hebben we gekozen voor een korte busreis en een lang verblijf in het park. Echt iets om je op te verheugen dus.

Nieuw in Drievliet is 'Lol Atol'. Je treft er attracties aan in de sfeer van een spannend koraaleiland. Wanneer je beschikt over stalen zenuwen kun je naar de spectaculaire 'Kwal'. Mocht je graag over de kop gaan moet je echt in de 'Draaikolk', en in de 'Nautilus' maak je een waanzinnige rit hoog door de lucht.

 


 

Ooievaart voor derde klassers op 9 juni

Dinsdag 10 mei 2011

Op donderdag 9 juni is er voor de leerlingen van de derde klas een heel bijzonder uitje.

We gaan dan met de vier derde klassen naar de Bierkade, waar we beginnen aan een rondvaart door de Haagse grachten.

We zullen Den Haag zien zoals we het nog nooit gezien hebben. Normaal lopen we of fietsen we over de bruggetjes, nu zullen we er onderdoor varen. Heel leuk dus om een keer mee te maken.

 

 


 

Meivakantie weer voorbij

Maandag 9 mei 2011

De vakantie is weer voorbij.

 

Vandaag, maandag 9 mei, is iedereen weer van harte welkom op school. We beginnen zoals altijd om 08.30 uur.

 

 


 

Praktijklessen voor tweede klassers

Dinsdag 26 april 2011

De leerlingen van de tweede klassen krijgen wekelijks een aantal uren praktijkles, o.a. in koken, textiel en zoals hieronder is te zien in hout- en metaalbewerking.

 

 


 

Medewerkers gezocht

Donderdag 21 april 2011

We willen binnenkort starten met een schoolkrant voor 'De Einder'. We zijn daarom op zoek naar leerlingen die hieraan willen meewerken.

We zoeken dus leerlingen die leuk kunnen schrijven, aardig kunnen tekenen of ideeën hebben die we kunnen gebruiken.

Geef je op bij meester Hans of bij de administratie in het badhuis.

 

 

 


 

Geslaagd voor het PRO-diploma

Woensdag 20 april 2011

Op 12 april zijn zes kinderen van onze school geslaagd voor hun PRO-diploma.

Mourad Hillali (werkt nu bij verhuurbedrijf Paul), Samiha Benhaddi (werkt bij Zeeman), Gavaskar Ramaswer (werkt bij Lochem schildersbedrijf).

Sevda Sertkaya, MerveYilmaz en Samantha Spitsbaard gaan naar het Mondriaan, niveau 1 (assistentenopleiding) vanaf 18 april jl.

VAN HARTE GEFELICITEERD.

 


 

Stage C winnaar zaalvoetbaltoernooi

Dinsdag 19 april 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: Cengiz, meester Ron, Servet, Mohammed, Wensley en Suraj

 

Stage C, de groep van meester Ron, is de glorieuze winaar geworden van het zaalvoetbaltoernooi van de jongens bovenbouw. In de finale versloegen ze klas 3D van juf Anneke met 6-0.

 

De pouleuitslagen van de stageklassen:

stageA - stageB: 1-1; stageB-stageC: 1-2; stageC-stageA: 3-0; stage A-stageB: gestaakt; stageA-stageC: 2-1; stageC-stageA: 1-1

 

De pouleuitslagen van de 3e klassen:

3A - 3B: 2-3 (0-1 Muhammed, 1-1 Ferzende, 2-1 Furkhan, 2-2 Ricky, 2-3 Manauri)

3C - 3D: 3-1 (0-1 Giorvain, 1-1 Jordy, 2-1 Jordy, 3-1 Bayram)

3A - 3C: 1-0 (1-0 Furkhan)

3B - 3D: 0-1 (0-1 Mehdi na een pachtige pass van Angelo)

3A - 3D: 0-4 (0-1 Giorvain, 0-2 Giorvain, 0-3 Mehdi, 0-4 Giorvain)

3B - 3C: 0-2 (0-1 Tolgahan, 0-2 Jordy)

 

Wedstrijd om de 5e en 6e plaats:

3B - 3A: 5-2 0-1, 1-1 Muhammed, 2-1 Muhammed, 3-1 Ricky, 4-1 Muhammed, 4-2 Furkhan, 5-2 Muhammed

 

Wedstrijd om de 3e en 4e plaats:

3C - stageA: 3-2

 

Wedstrijd om de 1e en 2e plaats (FINALE):

stageC - 3D: 6-0 - Het wordt 1-0 door Servet, Dan volgt een prachtige kopbal van Angelo, maar deze weet de gelijkmaker net niet te scoren. Dan weer aan de andere kant: bijna maakt Servet 2-0, maar helaas. Met een slim lobje wordt het bijna toch nog gelijk door Savas. Dan vindt stageC het genoeg. Servet maakt 2-0, Mohammed zorgt vervolgens voor 3-0 en Servet scoort de 4-0. Een schot van Giorvain wordt knap gehouden door Cengiz, dus geen tegendoelpunt van 3D. De laatste acties zijn voor Wensley; hij zorgt voor 5-0 en 6-0.

Stage C en meester Ron: VAN HARTE GEFELICITEERD

 

1e plaats: stage C

2e plaats: 3D

3e plaats: 3C

 


 

Meester Gympie weer terug bij Feyenoord

Donderdag 7 april 2011

Het legioen van Feyenoord heeft meester Gympie weer binnengehaald. In Roterdam is men zelfs zo blij dat onze gymleerkracht is benoemd tot erelid.

Angelo van Berkel, leerling van onze school en voorzitter van het jeugd-legioen, haalde de verloren 'zoon' weer terug naar De Kuip. Meester Gympie, ook wel 'het kind van de Kuip' genoemd, was zichtbaar ontroerd en gelukkig weer terug te zijn op de plek waar hij hoort. In een verklaring zei hij: "Ik was even weg, maar dat was een vergissing. Nu ben ik gelukkig weer terug bij de club van Reinier Krijermaat, Ove Kindvall en Coen Moulijn, de club ook die in 1970 als eerste Nederlandse voetbalclub de Europacup I won. Kortom, het is fijn om weer 'thuis' te zijn."

 


 

Rectificatie 1 april

Dinsdag 5 april 2011

Hadden jullie het begrepen? Of toch nog niet? Het was afgelopen vrijdag 1 april.

Onze gewaardeerde docenten de heren Rob Helwig (meester Gympie) en Martijn Hoogeveen (meester Martijn) zijn natuurlijk niet overgestapt naar een zekere club in Amsterdam. Het bericht van afgelopen vrijdag betrof een grap. Het Feyenoordlegioen heeft al laten weten dat het de heer Helwig weer graag in de gelederen opneemt. Alle steun voor Feyenoord is nu immers hard nodig.

 

Voor de ADO Den Haag-aanhang geldt dat zij nooit geloofd hebben in de onwaarschijnlijke stap van meester Martijn. "Hoe dom kun je zijn? Er is dit seizoen geen club in Nederland waarvan het fijner is om er supporter van te zijn. We zullen Martijn Hoogeveen a.s. zaterdag voor de wedstrijd tegen Vitesse weer met gejuich ontvangen." , aldus de verklaring van een duidelijk opgeluchte voorzitter van de fanclub van ADO Den Haag.

 

 

 

 


 

Arbeidstraining in de derde klas

Vrijdag 25 maart 2011

De leerlingen van de derde klas hebben op donderdagmiddag en vrijdagochtend arbeidsvorming.

Arbeidsvorming is het voorbereiden op de periode na onze school, voorbereiden op werk dus.

Onderdelen van arbeidsvorming op onze school zijn o.a. houtbewerking, fietstechniek, productie textiel, E.H.B.O., schilderen, autopoets, administratie en detailhandel.

Op de foto hiernaast is Ravi bezig met spiegelen in de winkel tijdens het onderdeel 'detailhandel'.

 


 

Eerste paal Comeniusschool

Dinsdag 22 maart 2011

We krijgen nieuwe buren. Naast het badhuis zal binnenkort de nieuwbouw van de Comeniusschool verrijzen.

Er waren heel wat kinderen van de Comeniusschool aanwezig. En allemaal hadden ze een ballon, die ze pas mochten loslaten op het moment dat de eerste paal de grond inging.

Binnenkort zullen we het wel zien opschieten. Het zal misschien wat overlast geven, zo af en toe, maar het resultaat zal vast geweldig zijn.

 


 

Fastfoodketen Broozter

Maandag 21 maart 2011

Vandaag heeft minister Donner heeft restaurant Broozter geopend. Leerlingen van onze school mochten hierbij de gasten van een hapje en een drankje voorzien. Op de foto staan ze naast meester Van Loenen.

Broozter (een samentrekking van brothers en sisters) is een idee van Hagenaar John Tewari. “We zijn allemaal familie, is het idee achter de naam. Broozter is net als McDonalds en KFC een fastfoodrestaurant. We hebben hamburgers, kipburgers, visburgers en kipproducten als wings op het menu. We zijn dus een restaurant voor iedereen in Den Haag, maar dan met ritueel geslacht vlees.”

Het restaurant heeft 90 zitplaatsen en krijgt ‘s zomers een groot terras grenzend aan het Wijkpark Transvaal. In het restaurant komen jongeren van onze school te werken.

 


 

'Huiskamer van Den Haag'

Dinsdag 22 maart 2011

Op vrijdag 18 maart zijn we met een aantal derde-klassers naar de 'Huiskamer van Den Haag' geweest.

Dit project is bedacht door 'kunstenaarscollectief Topaze, en uitgevoerd door leerlingen uit het basis en voortgezet onderwijs, waaronder dus onze leerlingen van de derde klassen. De expositie is nog tot en met 29 maart a.s. te bezichtigen in het Atrium van het stadhuis aan het Spui.

De grote groene stoel is de blikvanger van de tentoonstelling en laat die nou gemaakt zijn door onze jongens!

Klik hier voor meer informatie.

De leerlingen die aan het project hebben meegewerkt zijn: Angelo, Tolgahan, Faayas, Junus, Askin, Onur, Sherdil, Rick, Jursel, Zeynel en Giovain.


 


 

Voorstelling voor derde klassers

Dinsdag 15 maart 2011

Op maandagochtend 14 maart zijn de derde klassers naar een voorstelling van theatergroep 'Playback'' geweest.

De voorstelling 'Loveland' had als thema 'seksualiteit en liefde'.

Bijzonder was dat Loubna aan het eind van de voorstelling nog even mocht meespelen. Moedig hoor. Op de foto hiernaast zie je Loubna naast een van de hoofdrolspelers.

 

 


 

Weer naar school

Zondag 6 maart 2011

De voorjaarsvakantie is weer voorbij.

Iedereen wordt weer op school verwacht op maandag 7 maart om 08.30 uur.

Succes allemaal in de komende weken!

Over 2 weken, op maandag 21 maart, is het rapportavond.

 

 


 

Voorjaarsvakantie

Vrijdag 25 februari 2011

De school is gesloten van maandag 28 februari t/m vrijdag 4 maart.

Op maandag 7 maart is iedereen om 08.30 uur weer van harte welkom

Prettige vakantie allemaal.

 


 

Bezoek aan Gevangenpoort (2)

Donderdag 24 februari 2011

Het was lekker weer, in ieder geval regende het niet, en was het ook niet al te koud. Reden te meer om dus vanuit school te lopen naar de binnenstad van Den Haag.

We kregen een rondleiding door de Gevangenpoort. Zo brachten we een bezoekje aan een cel, waar in vroeger tijden veel gevangenen hebben gewacht op hun vonnis.

De straffen waren in de Middeleeuwen niet mals. Zo werden mensen ter plekke gemarteld of vermoord.

Cornelis de Witt was een beroemde Nederlander die in de Gevangenpoort in een cel gezeten heeft. Toen zijn broer Johan hem op de dag van de uitspraak uit de gevangenis kwam ophalen, in de val gelokt door een vervalste brief die zogenaamd van Cornelis afkomstig was, werden beiden vanuit een opgejutte menigte door een groep samenzweerders uit de gevangenis gesleurd. Zijn broer werd meteen met een nekschot afgemaakt, Cornelis werd neergeslagen, -geschoten en -gestoken, opengereten en ondersteboven opgehangen. Toen hij zijn hoofd nog oprichtte, werden hem met twee slagen van een geweerkolf de hersens ingeslagen.

 


 

Diploma 'Vorkheftruck' voor vier leerlingen

Woensdag 23 februari 2011

Vandaag is door vier leerlingen het diploma 'Vorkheftruck' behaald.

Het examen bestond uit een theoretich gedeelte en een praktisch gedeelte.

De slaagden zijn: Badredinne Radouane (stage A), Suraj Ramdjas (stage C), Osman Tunc (stage C) en Mourad Hillali (stage 5).

 

Van harte gefeliciteerd, en natuurlijk ook meester Coen, die de jongens heeft begeleid.

 


 

Bezoek aan Gevangenpoort (1)

Maandag 21 februari 2011

Op donderdagmiddag 24 februari gaan de derde klassers op excursie naar de Gevangenpoort.

De Gevangenpoort is een middeleeuwse gevangenis in het centrum van Den Haag, vlakbij het Binnenhof en tegenover de Hofvijver. Sinds 1882 is in het gebouw een museum gevestigd.

De gevangenpoort was vanaf ongeveer 1420 tot 1828 de gevangenis van het Hof van Holland. Personen die een zwaar misdrijf hadden begaan, kwamen hier terecht.

Soms zaten de gevangenen met vijftien personen in één cel. Ze moesten hier wachten op hun vonnis, dat bestond uit bijvoorbeeld een boete, verbanning, schandstraf, lijfstraf of de doodstraf.

 


 

Bezoek prinses Maxima aan Mytikas

Maandag 21 februari 2011

Op woensdag 2 februari bracht prinses Maxima een bezoek aan Stichting Mytikas.

Mytikas werkt met jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Gedurende een jaar volgen zij onder leiding van jongerencoaches trainingen die zijn gekoppeld aan theater-, film- en televisieproducties (zie een eerder bericht op deze site). De Prinses ging o.a. in gesprek met jongeren die de trainingen volgen.

Op www.koninklijkhuis.nl vonden we nog een leuke foto van het bezoek. Twee leerlingen van onze school zijn op de foto te zien: Mohammed (op de voorgrond in het rood met zwart) en helemaal rechts Farouk.

 


 

Valentijnsdisco

Maandag 14 februari 2011

Op maandagmiddag hielden we bij ons op school een valentijnsdisco.

Alle leerlingen mochten zich om 13.00 uur begeven naar de kantine, die was omgetoverd tot discoruimte met DJ's en slingers. Veel leerlingen hadden zich keurig aan de dresscode gehouden: iets roods en/of iets wits. Er werd heel wat gedanst en voor iedereen was er wat te drinken en waren er chips.

Na afloop kregen de leerlingen een roos mee naar huis, die desgewenst kon worden weggegeven aan een (nieuwe) vlam of 'gewoon' aan zijn of haar eigen moeder.

 


 

Klas van meester Ron wint basketbaltoernooi

Vrijdag 11 februari 2011

De klas van meester Ron heeft op dinsdag 8 februari het jaarlijkse basketbaltoernooi voor de bovenbouwmeisjes gewonnen. Ook de strafballen werden door deze klas het beste benut.

Dat de hoofdprijs in het toernooi werd gewonnen door leelingen van een stageklas is niet direct een verrassing. Maar dat beide prijzen, dus ook die van het strafballen nemen, naar dezelfde klas ging mag beslist bijzonder worden genoemd. In meester Ron hadden de kinderen dan ook een meer dan enthousiaste coach, die zijn team met luide stem aanmoedigde.

Van harte gefeliciteerd met de overwinning.

 


 

Bezoek aan Stichting Mytikas

Vrijdag 4 februari 2011

Afgelopen woensdag 2 februari hebben vier leerlingen van onze school een bezoek gebracht aan Stichting Mytikas.

Stichting Mytikas richt zich op talentontwikkeling van jongeren die het risico lopen om buiten de maatschappij te vallen. Onze leerlingen kregen de grootste verrassing van hun leven: Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima der Nederlanden kwam op bezoek. De prinses sprak met het bestuur en de jongerencoaches over de Mytikasmethode en de toekomstplannen. Ook ging de prinses in gesprek met jongeren die de trainingen volgen. Youssra, Mohammed, Isa en Farouk mochten aan de prinses vertellen wat ze bij Mytikas geleerd hadden.

Prinses Máxima is een zeer warme persoonlijkheid en was werkelijk geïnteresseerd in de verhalen van de leerlingen. Het was voor iedereen een bijzondere ervaring.

 


 

Arbeidsvorming: detailhandel

Vrijdag 28 januari 2011

De derde klassers hebben op donderdag en vrijdag Arbeidsvorming. In praktijksituaties proberen de leerlingen zich dan zoveel mogelijk voor te bereiden op werk.

 

Achtereenvolgens zien we Jody, Yunus en Sarah in de winkel tijdens de les 'Detailhandel'.

 


 

Fitness voor derde klassers

Donderdag 27 januari 2011

Iedere woensdagochtend tijdens het 1e en 2e lesuur volgen de leerlingen van de derde klas een speciaal sportprogramma. Een van de onderdelen is fitness. Dit doen we op korte afstand van de school, natuurlijk in een fitnessstudio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel oefeningen worden zittend uitgevoerd. In zo'n geval worden de armspieren getraind. Hamza, Ravi, Yunus, Askin en Jursel lijkt het allemaal maar gemakkelijk af te gaan.

 


 

Tweede klassers naar 'Corpus' (2)

Donderdag 27 januari 2011

Gisteren, woensdag 26 januari, zijn de tweede klassers naar Leiden geweest. De bus liet nogal lang op zich wachten, maar dit mocht de pret niet drukken.

 

"De tentoonstelling was adembenemend mooi en zeer de moeite waard! En natuurlijk hebben we ook heel veel plezier gehad met elkaar."

 


 

Nieuwe foto's op de fotopagina

Woensdag 26 januari 2011

Op woensdag 19 januari zijn de leerlingen van klas 1b naar het Zuiderpark geweest. Daar zijn ze na een grondige uitleg over hoe je mooie foto's moet maken aan de slag gegaan.

Het resultaat is verbluffend. De leerlingen hebben plekjes gefotografeerd waar je als volwassene vaak zomaar aan voorbij gaat.

Klik hier om de foto's te bekijken.

 


 

Tweede klassers naar 'Corpus' (1)

Woensdag 26 januari 2011

Alle leerlingen van de 2e klas bezoeken vandaag de tentoonstelling 'CORPUS' in Leiden. We vertrekken vanmorgen om 09.45 uur in een luxe 60-persoonsbus.

CORPUS is een 'reis door de mens' waar de leerlingen op spectaculaire wijze kunnen zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten,
gezond leven en veel bewegen daarbij spelen.

Ook gaan we ons vragen stellen zoals: 'Waarom moet ik slapen?', 'Wat gebeurt er als ik nies?', en 'Hoe groeit mijn haar?’

 


 

Basketbaltoernooi meisjes bovenbouw

Maandag 24 januari 2011

Op dinsdag 8 februari a.s. wordt er voor de meisjes van de bovenbouw weer het jaarlijkse basketbaltoernooi georganiseerd.

Aanvang: 12.30 uur

De leerlingen van de derde klas hebben op deze dag geen Arbeidstraining. Wel worden ze 's morgens voorgesteld op hun nieuwe AT-plek.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 


 

Welles - Nietes

Dinsdag 18 januari 2011

Sinds vorige week heeft onze school de beschikking over 12 professioneel opgeleide leerlingbemiddelaars.

 

 

Trainsters van 'Welles-Nietes' hebben deze bemiddelaars speciaal opgeleid zodat zij bij 'kleine' conflicten tussen leerlingen onderling nog dezelfde dag kunnen zorgen dat de zaken opgelost worden

Het team van De Einder denkt dat onze school hierdoor nog een stukje prettiger en veiliger gaat worden.

 

 


 

Wethouder op bezoek

Dinsdag 18 januari 2011

Op vrijdag 7 januari jl kreeg onze school hoog bezoek. Mevrouw I. Engelshoven, wethouder van onderwijs van de gemeente Den Haag, kwam in ons prachtige badhuis de door alle Haagse en Rijswijkse praktijkscholen ontwikkelde nazorgmap in ontvangst nemen.

In deze nazorgmap hebben de verschillende scholen beschreven op welke manier zij er twee jaar na het schoolverlaten van hiun leerlingen voor gaan zorgen dat deze leerlingen hun baan en/of opleiding behouden.

Na de geslaagde feestelijke uitreiking heeft de wethouder ook een werkbezoek gebracht aan onze school. Tijdens de uitgebreide rondleiding gaf zij aan onder de indruk te zijn van onze school en zij vindt dat het team van De Einder prachtig werk verricht.

 


 

Jaarverslag 2009/2010

Maandag 10 januari 2011

Het jaarverslag 2009/2010 is nu ook op onze website beschikbaar. U kunt het inzien via de link aan de rechterkant van het scherm.

 

 

 

 

 

 


 

We gaan weer beginnen

Maandag 3 januari 2011

De kerstvakantie is voorbij, dus we gaan er weer tegenaan.

Op maandag 3 januari wordt iedereen om 08.30 uur op school verwacht.

Succes allemaal.

 

 

 

 

 

 

 


 

Klas 1C winnaar zaalvoetbaltoernooi

Donderdag 16 december 2010

Dinsdagmiddag 14 december was het zover, het lang verwachte voetbaltoernooi voor de jongens onderbouw was aangebroken. Het toernooi vond plaats in sporthal Ockenburg nabij Kijkduin.

Er waren twee groepen teams, een groep voor de jongens van de klassen 1 en een groep voor de jongens van de klassen 2. Beste van de eerste klassen was groep 1C van meester Rick en beste van de tweede groepen was klas 2C van meester Martijn.

Na een spannende finale won klas 1C het toernooi en werd zo ook eigenaar van de wisselbeker 2010.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

 

 


 

Overhandiging mutsjes voor India

Vrijdag 10 december 2010

Op de website van www.breivoorindia.nl is te lezen:

'De afgelopen weken is de Praktijkschool de Einder in Den Haag flink aan het breien geslagen. Iedereen die betrokken is bij de school is druk bezig geweest met het breien van mutsjes. De leerlingen, de docenten en zelfs de ouders van de leerlingen hebben meegedaan. Toen de mutsjes klaar waren, werden ze opgehangen in een speciale wensboom. Deze actie liep tot 3 december. Op die dag zijn vrijwilligers en medewerkers van Save the Children naar de school gekomen om de in totaal 302 mutsjes in ontvangst te nemen. Aangezien iedereen erg actief heeft deelgenomen aan de actie was het een feestelijk evenement, waarbij ook een rapper aanwezig was. Na een korte uitleg over het werk van Save the Children, liet rapper Umit-C zijn zelfgeschreven rap over het belang van onderwijs horen. Verder zong hij ook nog een aantal liedjes. Uiteindelijk werden alle mutsjes door de leerlingen van de boom gehaald en in een grote zak gestopt. Vervolgens kwam het officiële moment waarop de directeur na een bedankwoord, de zak aan Save the Children overhandigde. Naast vele docenten en andere bezoekers, was er ook lokale pers aanwezig. Het was een geslaagde dag. Wij danken nogmaals de leerlingen en alle anderen die mee hebben geholpen met het breien.'

 

 


 

Kerstfeest op 'De Einder'

Dinsdag 7 december 2010

Op donderdag 16 december vieren we op school ons traditionele kerstfeest, bestaande uit een gezamelijk diner en aansluitend een kerstdisco.

Aanvang: 18.00 uur; deur open: 17.45 uur

Einde disco: 21.00 uur

 

Het is de bedoeling dat elke leerling/ouder een of meerdere gerechten maakt voor het kerstdiner.

 


 

Kerstvakantie over twee weken

Maandag 6 december 2010

Over twee weken hebben we kerstvakantie.

Onze laatste schooldag is op vrijdag 17 december.

Op maandag 3 januari wordt iedereen om 08.30 uur weer op school verwacht.

 

 

 

 

 


 

Brei mee voor India

Vrijdag 3 december 2010

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen weken zijn er maar liefst ruim 300 mutsjes gebreid door kinderen, ouders, buren, collega's en nog heel veel andreen. Vandaag tussen 13.00 en 14.00 uur worden de mutsen feestelijk overhandigd aan 'Save the Children'.

Iedereen hartelijk bedankt voor het breien, maar ook voor de gulle gevers van de wol, de breinaalden en de financien.

 

 


 

Nieuwebelegde broodjes in de kantine

Woensdag 1 december 2010

In onze kantine kun je iedere dag een ander broodje kopen. Tegenwoordig kun je echter niet meer met geld betalen, maar met 'eindertjes'. Deze kun je per 4 tegelijk kopen voor 3 euro.

Maandag: broodje kipkerriesalade, selleriesalade, eiersalade
- 1 eindertje

Dinsdag: broodje knakworst - 1 eindertje

Woensdag: broodje filet Americain met ui -1 eindertje

Donderdag: broodje frituur - 1 eindertje

Vrijdag: broodje ei- 1 eindertje

 

 


 

Basketbaltoernooi voor meisjes onderbouw

Maandag 22 november 2010

Op dinsdag 30 november vindt het basketbaltoernooi voor de meisjes van de onderbouw plaats.

Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

 

 

 

 


 

Offerfeest op dinsdag 16 november

Dinsdag 16 november 2010

Islamieten vieren vandaag het offerfeest.

Iedere leerling die van tevoren een briefje met het verzoek om een vrije dag heeft ingeleverd is vandaag vrij.

De overige leerlingen hebben vandaag gewoon school, maar zijn wel om 11.00 uur vrij.

 

 


 

Mutsen breien voor India

Woensdag 10 november 2010

Op vrijdag 12 november is iedereen die (een beetje) kan breien van harte uitgenodigd bij ons op school. We gaan dan van 13.00 tot 14.00 uur gezellig met moeders, zussen en buurvrouwen mutsjes breien voor babytjes in India.

Kom dus allemaal naar 'De Einder', want het wordt heel gezellig, en... de koffie staat klaar!

 

 

 

 

 

 

We hebben al 45 mutsjes in de wensboom hangen.

 

 


 

'De Einder' in het nieuws

Dinsdag 9 november 2010

Op maandag 8 november stond in de Volkskrant op pagina 3 een artikel over het onderwijs op onze school.

Op pagina 18 stond een tweede artikel.

 

 

 

 

 

 


 

Gymnastiek voor groep 3b

Dinsdag 9 november 2010

De derde klassers krijgen een uur per week gymnastiek in de gymzaal en 2 uur sportactiviteiten zoals fitness, Zumba, zelfverdediging of voetbaltraining. Groep 3b heeft zijn wekelijkse gymuurtje op maandag, het zesde uur.

Van links naar rechts: Anthony, Rick, Askin, Manauri, Onur, Loubna, Ayse en meester Gympie.

 

 

 

 

 

 


 

Arbeidsvorming voor de derdeklassers

Maandag 8 november 2010

Op donderdagmiddag en vrijdagochtend hebben de derdeklassers arbeidsvorming.

Hier zijn Machiel, Savas en Selcuk bezig met spiegelen in ons winkelpraktijklokaal.

 


 

Brei een mutsje voor India

Donderdag 4 november 2010

De kindersterfte in India is erg groot. Veel kinderen tussen 0 en 4 jaar sterven door de kou.

'Save the children' heeft een actie om kinderen in India te helpen: brei een muts voor India.

Wij, praktijkschool  'De Einder' gaan  'Save the Children' helpen: leerlingen, collega’s, vrienden, kennissen, ouders van leerlingen en collega’s, buurtbewoners, we proberen zoveel mogelijk mutsen te breien of te laten breien.

Alle mutsen leveren we in voor 3 december op school.
Tijdens een feestelijke afsluiting worden de mutsen dan opgehaald door 'Save the Children', we maken daar een leuk feest van.

 

Het patroontje staat hieronder:

Materiaal: Liefst garen met veel Wol, katoen is te koud, synthetische garens zijn brandbaar. Stap 1:  Zet 56 steken op een breinaald op. Stap 2: Brei een naald recht, volgende naald averecht, totdat het lapje ongeveer 13 cm. is. Stap 3:  De eerstvolgende naald recht na  iedere 5 steken, 2 steken samen breien, daarna een gewone naald averecht. De volgende naald na iedere  4 steken, 2 steken samen breien, daarna een gewone naald averecht. Stap 4: De eerstvolgende naald recht na iedere 3 steken, 2 steken samen breien. Stap 5: Eerstvolgende naald recht, na iedere 2 steken, 2 steken samen breien. Stap 6: De eerstvolgende naald recht, na iedere steek, 2 steken samen breien. Stap 7: Als er nog 8 steken over zijn, afkanten, draad afknippen. Stap 8: Naai de achternaad dicht en de muts is klaar.

Succes en... breien maar.

 


 

Klok een uur terug

Maandag 1 november 2010

In de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uur teruggezet.

Wanneer je je eigen klok niet veranderd hebt ben je maandagochtend een uur te vroeg op school gekomen.

 

 

 

 

 

 


 

De kantine

Dinsdag 26 oktober 2010

In onze kantine kun je iedere dag een ander broodje kopen:

Maandag: broodje gezond; € 0,50

Dinsdag: broodje Turkse worst; € 0,50

Woensdag: broodje kalkoenfilet; € 0,50

Donderdag: broodje frituur; € 1,00

Vrijdag: broodje tonijnsalade; € 0,50

 

 


 

Weer naar school

Maandag 25 oktober 2010

Het gewone leventje gaat weer beginnen. Dus: iedere dag weer vroeg je bed uit en naar school. De volgende periode loopt tot de Kerst.

Iedereen veel succes!

 


 

Herfstvakantie

Vrijdag 15 oktober 2010

Momenteel is het herfstvakantie.

Iedereen wordt weer op school verwacht op maandag 25 oktober a.s.

 

 

 

 


 

Gastheren en gastvrouwen gevraagd

Vrijdag 15 oktober 2010

Voor het herfstvakantiefeest op woensdag 20 oktober (zie hieronder) is de organisatie nog op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Ook is er nog behoefte aan begeleiders bij de activiteiten.

Opgeven uiterlijk vandaag (vrijdag 15 oktober) bij meester Van Loenen.

 


 

Herfstvakantiefeest

Woensdag13 oktober 2010

Op woensdag 20 oktober (in de herfstvakantie) is er van 13.30 tot 17.00 uur op het Kaapseplein een geweldig herfstvakantiefeest.

Activiteiten: supersurvivalbaan, kleine hindernisbaan, luchtkussenappel, luchtkussenballon, rodeo krokodil, formule 1-baan, hometrainer, boxbal, bungy jump, ringwerpen, ballenbak, eendjes vissen, touwtje trekken, gatenkaas, muizenmeppen, vier op een rij, vier op een rij-bal en 3D-kaarten maken. Er is er koffie, thee en limonade en er zijn broodjes. En natuurlijk kun je je laten schmincken en is er ook een ballonnenclown.

Strippenkaartverkoop: € 1,-

 


 

Fitness voor derde klassers

Donderdag 7 oktober 2010

Iedere woensdagochtend tijdens het 1e en 2e lesuur volgen de leerlingen van de derde klas een speciaal sportprogramma. Onderdelen zijn: voetbal, zelfverdediging Zumba en fitness.

Veel oefeningen worden zittend uitgevoerd. In zo'n geval worden de armspieren getraind. Het lijkt Bayram, Selchuk, Rick, Savas en Tayfun gemakkelijk af te gaan, en dat is ook zo. Ze zijn namelijk al erg goed getraind. En natuurlijk worden na iedere oefening de resultaten nauwkeurig bijgehouden, in dit geval door Rick.

 


 

5 oktober: dag van de leraar

Dinsdag 5 oktober 2010

Voor alles is er wel een dag. Zo is er de dag van de aarde, de dag van de coach, de dag van de bouw, de dag van de dialoog, de dag van de arbeid, de dag van de leerplicht en zelfs de dag van de dag.

Vandaag, 5 oktober, is het de dag van de leraar (en natuurlijk ook van de lerares).

Wees vandaag dus een beetje extra aardig voor je leraar!!!

 

 


 

Kerstwens Farouk Mokni eindelijk vervuld!

Maandag 27 september 2010

Vlak voor de Kerst in 2009 heeft Farouk de volgende wens in onze wensboom gehangen:

"Mijn vader heeft moeilijke voeten waardoor hij niet ver kan lopen. Zou de school alstublieft kunnen zorgen dat mijn vader een scootmobiel krijgt zodat ik samen met mijn vader naar de markt kan en leuke uitstap[es met hem kan maken?"

De wens van Farouk werd gekozen en wij gingen aan de slag. Vooral onze geweldige maatschappelijk werkster Jessica Freeke heeft bergen werk verzet, en... het is gelukt!

Zoals op bijgaande foto te zien is heeft Farouks vader heeft een prachtige scootmobiel en kan er met zijn trotse zoon op uit! Zo zie je, waar 'De Einder' groot in kan zijn. Bedankt allemaal.

Kerst 2010 is er weer wensboom. Denk alvast na over jouw wens!!!

 


 

Prachtige Prinjesdag

Woensdag 22 september 2010

Wat een mooie dag was het op Prinsjesdag. In Den Haag was het een drukte van belang en het was maar goed dat alle leerlingen en leerkrachten vanaf 11.00 uur vrij waren. Iedereen kon zo naar het Binnenhof om de koningin en haar gevolg toe te juichen.

 

 

 

 

 

 


 

Open Huis wijkpark Transvaal

Dinsdag 21 september 2010

Op het wijkpark Transvaal (Schalk Burgerplein) is op zaterdag 25 september Open Huis van 13.30 tot 17.00 uur.

Dit is er o.a. te doen:
Een gezellige tent waar we ons bezoek ontvangen, de koffie en de lekkere hapjesvan de buren uit de Schilderswijk staan klaar.

Activiteiten: 3D-kaarten maken, dammen en sjoelen, luchtkussens en sportactiviteiten.

Kaartverkoop: € 1,-

Klik hier om de poster van het Open Huis te bekijken.

 


 

Gymles in klas 3b

Maandag 20 september 2010

De gymnastiekles was in klas 3b vandaag erg leuk, want er stond trampolinespringen op het programma. Proberen dus om zo hoog mogelijk in de lucht te springen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Juf Anneke nieuw in de kantine

Vrijdag 17 september 2010

Vanaf maandag 13 september werkt juf Anneke in onze nieuwe kantine. Tussen de middag verkoopt ze broodjes gezond. Op donderdag waren er zelfs heerlijke broodjes kroket te koop.

De prijzen:

Broodje gezond: € 0,50

Broodje kroket: € 1,00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

'Ik overleefde de Einder-survival'

Vrijdag 17 september 2010

Op woensdag 15 september hebben de drie eerste klassen (1b, 1c en 1d) en twee tweede klassen (2c en 2d) meegedaan aan de jaarlijkse survival.

Gelukkig bleef het de hele dag droog, maar modderig was het wel. En gelukkig hebben alle deelnemers de survival overleefd!

Ook deze keer was het weer een spannende strijd. Behalve prestatiepunten (P) werden ook punten gegeven voor sportiviteit (S).

 

Het overzicht van de eerste klassen:

boomstam lange lijn boot touwbaan step TOTAAL
1B meester Peter / juf Radha P=3 (S=6) P=5 (S=8) P=1 (S=7) P=3 (S=7) P=5 (S=8) P=17 (S=36) 1e
1C meester Rick P=1 (S=6) P=1 (S=7) P=5 (S=9) P=1 (S=10) P=3 (S=8) P=11 (S=40) 3e
1D juf Jenny P=5 (S=4) P=3 (S=5) P=3 (S=6) P=5 (S=10) P=1 (S=7) P=17 (S=32) 1e

Bij de 1e klassers eindigden de leerlingen van klas 1B (meester Peter en juf Radha) en klas 1D (juf Jenny) gelijk in aantal punten. De sportiviteitsprijs ging naar klas 1C (meester Rick).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het overzicht van de tweede klassen:

boomstam lange lijn boot touwbaan step TOTAAL
2C meester Martijn P=5 (S=8) P=3 (S=5) P=3 (S=6) P=5 (S=7) P=5 (S=10) P=21 (S=36) 1e
2D juf Ozlem P=3 (S=8) P=5 (S=9) P=5 (S=8) P=3 (S=5) P=5 (S=9) P=21 (S=39) 1e

De 2e klassers hadden hun eigen competitie. De klassen 2C (meester Martijn) en 2D (juf Ozlem) eindigden precies gelijk, maar de klas van de juf was de enige die recht had op de sportiviteitsprijs.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

   

 


 

Nieuwe voorzijde 'De Einder'

Woensdag 15 september 2010

De voorkant van ons hoofdgebouw heeft de afgelopen weken een heuse gedaanteverwisseling ondergaan. De entree is uitgebouwd, zodat er straks een portiersruimte ontstaat. Ook is het nieuwe kleurenlogo boven de deur geplaatst.

Een andere verandering in onze school is de nieuwe kantine. Vanaf begin deze week is daar juf Anneke werkzaam, die tussen de middag voor heerlijke broodjes zorgt.

 

 

 


 

Leerlingenraad om 14.45 uur

Dinsdag 14 september 2010

Leerlingen van de leerlingenraad: opgelet. Vandaag, dinsdag 14 september om 14.45 uur is de eerste vergadering van de leerlingenraad. De vergadering is in de kantine en vindt plaats onder leiding van juf Ozlem.

Wil je je ook opgeven voor de leerlingenraad, kom dan ook om 14.45 uur naar de kantine.

 

 

 

 

 


 

AT voor derde klassers begint a.s. dinsdag

Maandag 13 september 2010

Morgen, dinsdag 14 september is het eindelijk zover. De arbeidstraining voor de derde klassers gaat beginnen. Alle leerlingen zijn ingedeeld en vorige week dinsdag is iedereen voorgesteld in de bedrijven. En nu gaat het dan echt beginnen, o.a. met vakken vullen en spiegelen in de Albert Heijn, broodjes inpakken op de broodafdeling in de Hema en facilitaire ondersteuning in de Haagse Hogeschool.

De eerste periode is van 14 september t/m 16 november.

 

 


 

De Einder is milieubewust

Donderdag 9 september 2010

Onze school is een van de eerste scholen in Den Haag (of zijn we de eerste?) die milieubewust omgaat met het verfafval. De machine die hiernaast staat afgebeeld staat in het schilderlokaal van meester Maarten en kan het verontreinigde water weer zuiver maken. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en ook trots op.

 

 

 

 


 

Vrijwilligers gezocht

Woensdag 8 september 2010

Vorig jaren hebben verschillende kinderen geholpen bij buurtactiviteiten. Ook dit jaar worden weer leerlingen van onze school gevraagd voor nieuwe activiteiten.

De eerste organisatie die ons vraagt om vrijwilligers is 'Haagse Hopjes' . Zij organiseren op zondag 12 september 'Kinderdorp Marktbazar' in wijkpark Transvaal en op woensdagmiddag 15 september een familiedag op het Anna Blamanplein. Voor beide dagen zoeken zij 4 leerlingen (jongens en meisjes).Het gaat om toezicht en beveiliging en om schmincken.

Wil je meedoen? Geef je dan voor vrijdag 10 september op bij meeser Van Loenen.

 

 


 

Leerkrachten en overig personeel

Woensdag 25 augustus 2010

Wilt u weten wie de leerkracht van uw kind is, kijk dan in de rubriek 'Informatie'. Daar staan de leerkrachten van dit schoolseizoen 2010/2011. Ook kunt u daar het overige personeel vinden.

 

 

 

 

  

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen

Dinsdag 24 augustus 2010

Het normale schoolleven is weer begonnen. Iedere dag hebben we les van 08.30 tot 14.40 uur.
Nieuwe schooljaar vandaag van start

Maandag 23 augustus 2010

Vandaag, maandag 23 augustus, begint het nieuwe schooljaar. De leerlingen worden op de volgende tijden verwacht:

1e en 2e klassen: 08.30 - 10.15 uur

3e en 4e klassen: 10.30 - 11.15 uur

5e klassen (jongens): 09.30 uur; 5e klassen (meisjes): 10.30 uur

De rest van de maandag is nog vrij.

Vanaf dinsdag 24 augustus heeft iedereen les volgens het rooster (08.30 - 14.40 uur).modeshow 2010

Modeshow weer groot succes

Maandag 28 juni 2010

Afgelopen vrijdag is voor het tweede achtereenvolgende jaar een modeshow georganiseerd door juf Deborah, juf Maria en hun 'textielleerlingen'.

De creaties die op de catwalk getoond werden waren niet alleen door de meisjes zelf gemaakt, maar ook zelf bedacht.

's Morgens werd er twee keer 'gelopen' voor de leerlingen van de verschillene klassen. Na schooltijd was er een speciale presentatie voor genodigden.

 

De foto's van de modeshow vind je hier.

 

 

 

 

diploma-uitreiking

 

 


 

Geslaagde leerlingen

Woensdag 23 juni 2010

Het getuigschrift is behaald door:
Younes Elouai en Selcuk Guler

Het pro-diploma is behaald door:
Ray Jagroep, Yunus Sahin, Abdullah Cetin, Sefa Sari, Nilesh Badal, Soumaya Ouai, Saida Boukich, Christopher Inees, Zennura Atalar, Faruk Yildiz, Mustafa Kuruoglu, Okan Baser, Enes Topuz en Sevgi Yesilkanat

Het pro-diploma en het AKA-diploma is behaald door:
Damian Swalef, Fatima Boukich, Liliana Isabella, Sharie Janzen, Martine Katundu, Suleikha Salah, Ayse Ozer, Fatih Barackilic, Danish Siddiq, Leroy Bel, Cherry Janzen en Farkhonda Aziz.

 

We zijn trots op onze geslaagde leerlingen. Van harte gefeliciteerd allemaal.

 Eerste foto's op de website

Woensdag 23 juni 2010

Vorige week woensdag 16 juni zijn we met alle klassen en leerkrachten op schoolreis naar Walibi World geweest. In de rechter kolom ('Laatste nieuws') staat onderaan een link die verwijst naar enkele foto's van de schoolreis.

 

 


 

Diploma-uitreiking voor groot aantal schoolverlaters

Dinsdag 22 juni 2010

Gisterenavond heeft een groot aantal kinderen van onze school het PRO-diploma en/of het AKA diploma in ontvangst genomen.

In een volle zaal zat de stemming er goed in, zeker bij het zien van de jeugdfoto's van de geslaagden. Bijna alle schoolverlaters waren aanwezig en ook veel ouders, vrienden en bekenden waren op de feestelijkheden afgekomen. Voor iedere leerling was er een persoonlijk woord, en na afloop was er nog wat te eten en te drinken en was er tijd om nog wat na te praten.

De foto's van de avond zijn binnenkort te zien op deze site, en nu al op de schermen in school.

 


 

computer

Nieuwe site voor 'De Einder'

Maandag 21 juni 2010

Maanden van voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan. Maar nu kunnen we dan ook met enige trots melden dat onze school een nieuwe website heeft. Even 'up to date' als u van ons gewend was, maar met een professioneler uiterlijk.

 

 

 

 

 


 

vakantie

Zomervakantie

Maandag 21 juni 2010

De zomervakantie is van maandag 5 juli t/m vrijdag 20 augustus 2010.

Klik hier voor het vakantierooster

 

 

 

Terug

 

Promotiefilm

Vrijdag 18 maart 2011

De promotiefilm van onze school is gemaakt door juf Najat. De film duurt 6.26 minuten en is hier te bekijken.

 

 

 


 

 

 

 

 

Promotiefilm

Dinsdag 18 januari 2011

De promotiefilm van onze school is gemaakt door juf Najat. De film van ruim 7 minuten is hier te bekijken.