Nieuws

Voetbaltoernooi jongens bovenbouw

Woensdag 15 Januari 2014.

Vandaag werd het jaarlijks terugkerende voetbaltoernooi voor de jongens bovenbouw georganiseerd. Door de uitbreiding waren er nu 150 extra bovenbouwers die meestreden om de eerste prijs.

Er werd veel strijd geleverd waarbij uiteindelijk Team A (Juf Hetty)de nieuwe kampioen van de Einder werd. Gefeliciteerd !!!

 


Fietsproject “Biking2skool=Cool” wederom groot succes

Maandag 13 Januari.

In het kader van “De Einder in Beweging” hebben we naast een nieuwe sportaccommodatie, sportveld en naschoolse sportactiviteiten, ook besloten om de onderbouw wederom mee te laten doen aan het fietsproject “Biking2skool=cool”. Deze organisatie wil graag in samenwerking met de Gemeente het fietsen onder de jeugd stimuleren.

Eerst werd begonnen met het oefenen op de fiets. Hiervoor werd een heus verkeersparcours aangelegd. Hier gingen de leerlingen verschillende fietsvaardigheden oefenen zoals “Hand uitsteken”. “

Nadat de leerlingen flink hadden geoefend werd er een fietstocht georganiseerd naar “Het Rode kruis”. Hier kregen de leerlingen ook een aantal leuke en vooral leerzame oefeningen

Daarnaast was het voor de leerlingen mogelijk om voor een spotprijs (leerlingen met een ooievaarspas zelfs GRATIS ) een spiksplinternieuwe fiets te ontvangen. Dit jaar kregen 7 leerlingen een nieuwe fiets.

Gedurende 5 weken gingen de leerlingen zoveel mogelijk op de fiets naar school om geld in te zamelen voor het goede doel. Het aantal kilometers werden bij elkaar opgeteld en omgezet in een geldbedrag. De leerlingen hebben in 5 weken tijd maar liefst 1600 kilometer bij elkaar gefietst wat een geldbedrag van 160 euro opleverde. Het bij elkaar gefietste geld gaat dit jaar naar “Het Rode Kruis”.

 

 


Basketbaltoernooi gewonnen door NT2 en Stage B klas

Woensdag 4 December.

Vandaag werd het basketbaltoernooi voor de meisjes Bovenbouw gehouden. Er werd zoals gewoonlijk weer zeer fel gestreden om de 1e plaats waarbij uiteindelijk de NT2 klas van juf Joanne en de Stage B klas van Juf Barbara in de finale stonden tegenover de stageklas van juf Hetty en juf Anita.

 

Het was een erg pittige en spannende finale waarbij de combinatieklas (NT2 + Stage B) uiteindelijk kampioen werden.

Debutant Juf Milou behaalde met haar klas een prachtige 3e plaats.

 

 


Open dag KWC erg druk bezocht

Maandag 4 November 2013

Zaterdag 2 november 2013 was de open dag van het KWC. Deze dag duurde van 10:00 uur tot 16:00 uur. Er waren verschillende workshops zodat de nieuwe leerlingen alvast een kijkje in de keuken konden nemen. Zo liet meester Handige Hans alvast zien wat er allemaal bij het vak fietstechniek komt kijken.

Daarnaast was er ook een rommelmarkt. Voor de kleine kinderen was er een opmaakhoek. Hier werden de kinderen omgetoverd tot Spiderman of Clown. Ook waren er spelletjes voor de kinderen zoals de “Kop van Jut”.

De open dag en de rommelmarkt met allerlei activiteiten waren een succes. Het was een erg gezellige dag waarbij alle meesters en juffen en leerlingen aanwezig waren om mee te helpen. Er waren meer dan 200 mensen komen kijken. De dag was dus erg geslaagd.

 


Survival 2013

Donderdag 19 September 2013

Na 2 keren te zijn uitgesteld door de zware weersomstandigheden, was het woensdag 18 september dan eindelijk zover.

Het beruchte “Survival” voor alle 1e klassers. De ontgroening kon eindelijk beginnen.

De hele dag door werden er door de leerlingen allerlei “onderdelen” afgewerkt. Van boomstam rennen tot de befaamde touwbrug.

Het was een fijne dag waarin alle leerlingen tot het uiterste gingen. Geen geruzie of geklaag.

Aan het einde van de dag kregen alle leerlingen wat te eten en te drinken. Er was ook nog een prijsuitreiking voor de beste klas en de meest sportieve klas. Maar het allerbelangrijkste was dat alle leerlingen hun welverdiende vaantje “Ik heb de Einder Survival overleefd” in ontvangst mochten nemen !!

 


Prinsjesdag !

Vrijdag 13 September 2013

Op dinsdag de 17de is het weer zo ver Prinsjesdag.

De leerlingen zijn vrij vanaf 11.00 uur en kunnen genieten van de optocht en andere activiteiten. Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 


Zomervakantie 2013 !

Vrijdag 12 Juli 2013

Maandag 15 juli t/m vrijdag 30 augustus.

De leerlingen zijn Maandag 2 September weer welkom! We wensen iedereen een fijne vakantie!

 

 

 

 

 

 

 

 


Acrhief

Actueel