Home » Nieuws » Juf Petra Simon heeft een boek geschreven

Juf Petra Simon heeft een boek geschreven

Recente reacties

  Actueel

  Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

   

  De schoolgids:
  Interne Stage:
  School magazine:

  DeJuf Petra Simon werkt al 38 jaar met heel veel liefde op De Einder.
  Nu heeft ze in samenwerking met`uitgeverij “Eenvoudig communiceren” een boek geschreven.
  Dit boek gaat over haar ervaringen met de leerlingen hier op De Einder.
  Nieuwsgierig geworden? Om verder te lezen,

  In de 38 jaar, dat ik nu werk in het praktijkonderwijs, heb ik heel veel meegemaakt. Heel veel leuke gebeurtenissen, trieste gebeurtenissen, boze ouders en leerlingen, lieve ouders en lieve leerlingen . Ik heb met heel veel collega’s samengewerkt.

  In al die jaren heb ik anekdotes opgeschreven, getekend, bijgehouden in een groot aantal schriften. niet allemaal uitgebreid beschreven, soms in woorden, korte zinnen of een tekeningetje.

   

  Voor de ouders:

  Wat ik vooral geleerd heb, is het uitgangspunt van dit boekje: achter ieder gedrag, achter ieder probleemgedrag van de leerling zit een hulpvraag. De leerling kan en zal dit niet uiten, maar maakt wel zijn/haar probleem op zijn/haar manier kenbaar.
  Luisteren , empathisch zijn , oplossingen zoeken samen met de leerling ( en de ouders), helpt meer dan schreeuwen, gillen en straf geven.

  Tot slot:

  Dat Eenvoudig Communiceren dit heeft willen uitgeven, dat Jim van der Meulen de tekeningen heeft kunnen en willen maken, geeft aan dat meer mensen dit een goede benadering van de leerling vinden.