Home » Nieuws » Dit is ónze markt!

Dit is ónze markt!

Recente reacties

  Actueel

  Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

   

  De schoolgids:
  Interne Stage:
  School magazine:

  Omgevingsteam Haagse Markt1Op de Haagse Markt is sinds 23 mei een speciaal omgevingsteam actief.
  Het team bestaat uit leerlingen van praktijkschool de Einder, studenten van ROC Mondriaan, vrijwillige buurtbewoners en medewerkers van de Haeghe Groep.
  Op marktdagen loopt de groep rond op het marktterrein om vragen van bezoekers te beantwoorden en de markt en directe omgeving schoon en aantrekkelijk te houden.

  De samenwerking tussen gemeente, markt, de scholen, buurtbewoners en de Haeghe Groep is ontstaan vanuit de behoefte om buurt en markt nauwer met elkaar te verbinden. Leerlingen en studenten doen op deze manier ervaring op in de rol van gastheer/gastvrouw. Buurtbewoners zijn meer betrokken bij het reilen en zeilen van de markt. En mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hun dagbesteding op de markt invullen. Het team wordt begeleid door buurtbewoners Derwisj A. Maddoe (doordeweeks) en Abdulrahiem Laari (zaterdag) en heeft als uitvalsbasis Buurthuis Boerenplein.

  Herinrichting Haagse Markt
  De vernieuwing van de Haagse Markt is in volle gang. Het marktterrein, gelegen aan de Herman Costerstraat, wordt in meerdere fasen verbouwd en voorzien van nieuwe bestrating en bredere wandelpaden. Er komen nieuwe marktkramen met een opslagunit. Ook wordt een nieuw marktkantoor gebouwd met op de begane grond ruimte voor horeca. De werkzaamheden zijn in maart gestart en duren naar verwachting tot het voorjaar van 2015.

  De Haagse Markt
  De Haagse Markt is de grootste onoverdekte markt in Nederland en kan zich meten met de grote markten van Europa. De markt is gelegen in hartje Den Haag, tussen de wijk Transvaal en de Schilderswijk, en bestaat al 75 jaar. Ruim 500 kramen bieden bezoekers een uitgebreid aanbod aan producten. De Haagse Markt trekt dagelijks duizenden bezoekers uit heel Nederland en wordt ook steeds vaker bezocht door toeristen. De markt is vier dagen per week open: op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 17 uur.