Home » Nieuws » Interview met Jadrick Pardo over verkeersveiligheid rond De Einder in het AD.

Interview met Jadrick Pardo over verkeersveiligheid rond De Einder in het AD.

Recente reacties

  Actueel

  Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

   

  De schoolgids:
  Interne Stage:
  School magazine:
  De route die Jaydrick Pardo (14) dagelijks aflegt om zijn praktijkschool De Einder nabij de Hoefkade te bereiken, is er één met hobbels. Met toeterende scooters, auto’s die je de pas afsnijden, fietsers die alle verkeerslichten negeren.

  En toch: veel spannender dan een keer een botsing met een stilstaande auto heeft Jaydrick niet meegemaakt. ,,Mijn remmen deden het niet, toen zat er opeens een deuk in die autodeur.”

  Aad van Loenen, directeur van De Einder, snapt dat wel. ,,De Hoefkade is misschien wel de meest asociale straat van Nederland. Dagelijks hebben hier ongelukken plaats. Gelukkig treft het onze leerlingen nauwelijks.”

  Verkeerslessen hebben dan ook grote prioriteit binnen de school. ,,Menig leerling stroomt hier binnen zonder te kunnen fietsen. Dus hebben we in het eerste jaar Biking to School-lessen, waar we beginnen met rondjes op het schoolplein en langzaam de buitenwereld in gaan.”

  Voorheen konden bovenbouwers hun stages vaak niet vervullen, omdat er geen goede busverbinding was. ,,Nu vrijwel iedereen hier kan fietsen, is dat niet meer aan de orde. We leren de leerlingen zich heel defensief op te stellen op straat. Je moet hier alert zijn voor twee en er vanuit gaan dat een ander zich niet aan de regels houdt.”