Home » Nieuws » Fietsproject “Biking2skool=Cool” wederom groot succes

Fietsproject “Biking2skool=Cool” wederom groot succes

Recente reacties

  Actueel

  Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

   

  De schoolgids:
  Interne Stage:
  School magazine:
  Fiets project

  Fiets project

  In het kader van “De Einder in Beweging” hebben we naast een nieuwe sportaccommodatie, sportveld en naschoolse sportactiviteiten, ook besloten om de onderbouw wederom mee te laten doen aan het fietsproject “Biking2skool=cool”. Deze organisatie wil graag in samenwerking met de Gemeente het fietsen onder de jeugd stimuleren.

  Eerst werd begonnen met het oefenen op de fiets. Hiervoor werd een heus verkeersparcours aangelegd. Hier gingen de leerlingen verschillende fietsvaardigheden oefenen zoals “Hand uitsteken”. “

  Nadat de leerlingen flink hadden geoefend werd er een fietstocht georganiseerd naar “Het Rode kruis”. Hier kregen de leerlingen ook een aantal leuke en vooral leerzame oefeningen.

  Daarnaast was het voor de leerlingen mogelijk om voor een spotprijs (leerlingen met een ooievaarspas zelfs GRATIS ) een spiksplinternieuwe fiets te ontvangen. Dit jaar kregen 7 leerlingen een nieuwe fiets.

  Gedurende 5 weken gingen de leerlingen zoveel mogelijk op de fiets naar school om geld in te zamelen voor het goede doel. Het aantal kilometers werden bij elkaar opgeteld en omgezet in een geldbedrag. De leerlingen hebben in 5 weken tijd maar liefst 1600 kilometer bij elkaar gefietst wat een geldbedrag van 160 euro opleverde. Het bij elkaar gefietste geld gaat dit jaar naar “Het Rode Kruis”.