Home » Nieuws » Klussenbus voor Transvaal rijdt!

Klussenbus voor Transvaal rijdt!

Recente reacties

  Actueel

  Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

   

  De schoolgids:
  Interne Stage:
  School magazine:
  DEN HAAG – Op praktijkschool de Einder in Den Haag is op vrijdag 30 september de Klussenbus onthuld. Met de bus kunnen leerlingen snel naar ouderen in de wijk reizen om hen te helpen met klusjes in huis.3251011
  De bus is volgeladen met apparatuur om de klusjes te klaren. De leerlingen worden begeleid door een leermeester die de bus bestuurt en de kinderen in de gaten houdt. De leerlingen zullen kleine karweitjes oplossen, zoals schilderen, timmeren en lampen vervangen.
  Vanuit de gemeente is er ook veel belangstelling voor de klussenbus, burgemeester van Aartsen was aanwezig bij de onthulling en is enthousiast over de bus: ‘Het is een geweldig project. Het werkt twee kanten op. Voor jongeren die een weg naar de arbeidsmarkt zoeken en mensen in de wijk Transvaal, die eenzaam zijn en soms bepaalde problemen niet kunnen oplossen’. 14440662_1807400179497022_805305843209297236_n
  Amanda is een van onze leerlingen die met de klussenbus mee gaat. Haar oude buurman Han de Gruiter is de allereerste klant die ze bezoekt. ‘Ik kom heel vaak bij meneer Han langs’, vertelt Amanda. ‘Ik zorg heel veel voor hem. Ik zet thee klaar, smeer broodjes en wil ook graag zijn huis opknappen.’ Bij Han neemt ze de wensen op en bekijkt ze samen van de leermeester wat er allemaal moet gebeuren in het huis en de tuin.

  https://www.youtube.com/watch?v=JSkA5JZ_ZGg