Home » 2018 » september

Maandelijks archief: september 2018

Actueel

Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

 

De schoolgids:
Interne Stage:
School magazine:

Koninkrijkstoernooi begonnen!

Van 1 tot en met 7 oktober doen vier leerlingen van onze school mee aan het Koninkrijkstoernooi in Aruba.  Hier strijden Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire en Nederland op het veld in de sporten honkbal en voetbal. Onze leerlingen doen mee aan het voetbal. Meester Bram begeleidt onze leerlingen. Wij wensen ze heel veel succes!

Buitenschoolse Sportrooster

Kick-off AJB-basketball

Afgelopen dinsdag 18 september kreeg de onderbouw de kick-off van AJB-basketbal. Onder leiding van enkele zeer ervaren basketbalspelers werden onze leerlingen heel goed onderhouden op het gebied van basketbal: dribbelen, scoren, gooien met twee handen, ed.

De leerlingen hebben het geweldig gedaan en zijn er klaar voor om een heel jaar zich in te zetten voor AJB-basketbal.

 

 

Interview met Jadrick Pardo over verkeersveiligheid rond De Einder in het AD.

De route die Jaydrick Pardo (14) dagelijks aflegt om zijn praktijkschool De Einder nabij de Hoefkade te bereiken, is er één met hobbels. Met toeterende scooters, auto’s die je de pas afsnijden, fietsers die alle verkeerslichten negeren.

En toch: veel spannender dan een keer een botsing met een stilstaande auto heeft Jaydrick niet meegemaakt. ,,Mijn remmen deden het niet, toen zat er opeens een deuk in die autodeur.”

Aad van Loenen, directeur van De Einder, snapt dat wel. ,,De Hoefkade is misschien wel de meest asociale straat van Nederland. Dagelijks hebben hier ongelukken plaats. Gelukkig treft het onze leerlingen nauwelijks.”

Verkeerslessen hebben dan ook grote prioriteit binnen de school. ,,Menig leerling stroomt hier binnen zonder te kunnen fietsen. Dus hebben we in het eerste jaar Biking to School-lessen, waar we beginnen met rondjes op het schoolplein en langzaam de buitenwereld in gaan.”

Voorheen konden bovenbouwers hun stages vaak niet vervullen, omdat er geen goede busverbinding was. ,,Nu vrijwel iedereen hier kan fietsen, is dat niet meer aan de orde. We leren de leerlingen zich heel defensief op te stellen op straat. Je moet hier alert zijn voor twee en er vanuit gaan dat een ander zich niet aan de regels houdt.”

Biking2Scool is weer begonnen!

Op 11 september is het fietsproject Biking 2 Scool weer gestart. Alle leerlingen  van de eerste klas krijgen les in het veilig fietsen in de buurt van De Einder. Onze leerlingen krijgen ook de kans om een geheel nieuwe fiets aan te schaffen!