Home » 2018

Jaarlijks archief: 2018

Actueel

Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

 

De schoolgids:
Interne Stage:
School magazine:

TopAcademie Den Haag

Praktijkscholen en bedrijven leiden jongeren op voor een baan
Jongeren van de praktijkscholen uit de omgeving Den Haag krijgen bij de TOP Academie de kans om een vak te leren op de werkvloer van bedrijven. De praktijkscholen zetten samen met bedrijven en Learn2work vakscholen op waarin zij jongeren opleiden voor een baan in een kansrijke sector. De gemeente Den Haag is opdrachtgever en investeert hiermee in jong talent.
In de komende jaren worden er in totaal 6 TOP Academies opgezet in kansrijke sectoren. Het gaat dan om samenwerkingsverbanden met bedrijven uit de horeca, facilitaire dienstverlenging, techniek en in het groen. In deze sectoren is een groot tekort aan vakmensen. Bedrijven willen daarom graag samenwerken met de praktijkscholen om zo samen hun toekomstige vakmensen op te kunnen leiden.
Leerlingen van De Poort, het Esloo College, het Stanislas College, De Einder, Johan de Witt Scholengroep en het Hofstede College kunnen mee doen aan een van deze TOP Academies. Zij krijgen les op de werkvloer en lopen stage in een leermeester-gezelconstructie. De scholen schrijven samen met bedrijven zoals ISS en Hago Zorg een lesprogramma dat is afgestemd op het bedrijf en de branche.
Aan het einde van dit traject hebben deze leerlingen verschillende erkende branchecertificaten gehaald en zijn zij zelf ervaren vakmensen geworden. Hierdoor hebben zij meer kansen op de arbeidsmarkt en vinden zij makkelijker een baan.

Open dagen de Einder 2019

Klas 2A wint Sinterklaas-playbackshow

Op woensdag was er weer het jaarlijkse feestje van de onderbouw: de Sinterklaas-playbackshow. Alle klassen hadden ook dit jaar erg leuke acts ingestudeerd. Uiteindelijk was klas 2A van juffrouw Jenny de grote winnaar. Deze leerlingen gaan nu met de hele klas een middag naar de bioscoop . Gefeliciteerd!
Het was in ieder geval een zeer geslaagde middag! Bedankt iedereen!

Vlag kan uit: ook voor leerlingen praktijkonderwijs nu een diploma

Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Nu is het praktijkonderwijs nog de enige vorm van voortgezet onderwijs waar scholieren zonder het begeerde papiertje van school gaan.

Het kabinet gaat de wet aanpassen om het diploma voor het praktijkonderwijs mogelijk te maken. Dat meldt minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs vandaag aan de Tweede Kamer.

Zo’n 30.000 leerlingen volgen praktijkonderwijs. Voor hen is het vmbo, het laagste niveau van het reguliere voortgezet onderwijs, te hoog gegrepen. Op een handjevol van de 175 praktijkscholen krijgen schoolverlaters al een diploma, als erkenning en als bewijs van hun inzet. Minister Slob vindt dat dit op elke praktijkschool moet gebeuren, zodat leerlingen trots kunnen zijn op wat ze hebben bereikt. ,,Zij willen net zoals andere leerlingen laten zien wat ze kunnen.’’

Trots op Hakim!

Wat een geweldige foto’s zijn dit!
Hakim heeft zijn arbeidstraining bij de Albert Heijn. Hij neemt zijn werkzaamheden zoals vakken vullen en spiegelen serieus. Maar soms een grapje tijdens het werk kan geen kwaad.