Home » Bericht gepost door Peter Groot, de

Schijver archief: Peter Groot, de

Actueel

Aanmelden is op ieder moment mogelijk. Voor een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer van de school: 070-4451616

 

De schoolgids:
Interne Stage:
School magazine:

Klas 2A wint Sinterklaas-playbackshow

Op woensdag was er weer het jaarlijkse feestje van de onderbouw: de Sinterklaas-playbackshow. Alle klassen hadden ook dit jaar erg leuke acts ingestudeerd. Uiteindelijk was klas 2A van juffrouw Jenny de grote winnaar. Deze leerlingen gaan nu met de hele klas een middag naar de bioscoop . Gefeliciteerd!
Het was in ieder geval een zeer geslaagde middag! Bedankt iedereen!

Vlag kan uit: ook voor leerlingen praktijkonderwijs nu een diploma

Leerlingen op praktijkscholen krijgen voortaan een diploma. Nu is het praktijkonderwijs nog de enige vorm van voortgezet onderwijs waar scholieren zonder het begeerde papiertje van school gaan.

Het kabinet gaat de wet aanpassen om het diploma voor het praktijkonderwijs mogelijk te maken. Dat meldt minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs vandaag aan de Tweede Kamer.

Zo’n 30.000 leerlingen volgen praktijkonderwijs. Voor hen is het vmbo, het laagste niveau van het reguliere voortgezet onderwijs, te hoog gegrepen. Op een handjevol van de 175 praktijkscholen krijgen schoolverlaters al een diploma, als erkenning en als bewijs van hun inzet. Minister Slob vindt dat dit op elke praktijkschool moet gebeuren, zodat leerlingen trots kunnen zijn op wat ze hebben bereikt. ,,Zij willen net zoals andere leerlingen laten zien wat ze kunnen.’’

Dag van de mensenrechten

Klas 2C wint het voetbaltoernooi van de onderbouw

Op dinsdag 17 november was er weer het traditionele voetbaltoernooi voor de onderbouw. De eerste en tweede klassen streden met grote inzet voor de overwinning. Er werd zeer sportief gespeeld en iedereen heeft genoten van een heerlijke ochtend voetbal. De klas van juffrouw Deborah streed  met de klas van juf Marlies om de felbegeerde eerste plaats/. uiteindelijk heeft de klas  2C verdiend gewonnen. Gefeliciteerd!

Jubileumdag goed bezocht!

Op vrijdag 2 november hield Praktijkschool De Einder haar 40-jarig bestaan. Vele oud-collega’s hadden de weg naar de Spionkopstraat gevonden. Onder het genot van een hapje en een drankje kwam de middag goed op gang met prachtige gesprekken over vroeger!
Het was in ieder geval een groot succes !
Na 40 jaar leeft de Einder nog steeds!