Home » Nieuws » Traubstuc timmert aan de weg!!

Traubstuc timmert aan de weg!!

In 2011 is een opleidingsbedrijf van start gegaan en het concept is zo aangeslagen dat er inmiddels samenwerking bestaat met lokale overheden en regionale onderwijsinstellingen. Er wordt geleerd in en van de praktijk in een bedrijfsgebouw dat ingericht is met zgn. stucboxen. De jongeren, werkloos en veelal kansarm, leren vooral door het uitvoeren van individuele en gezamenlijke praktijkopdrachten. De omgeving is beschermd en er wordt veel aandacht besteed aan omgangsvormen en werkmoraal. Na afloop van een opleiding van 6 maanden wordt een praktijkexamen afgenomen en worden de geslaagden in een poule geplaatst van aannemings- en stucadoorsbedrijven. Inmiddels heeft dit geleid tot een prachtige statistiek met ingevulde vacatures.